Για φθορά μνημείου θα δικαστεί μηχανικός της Ρόδου

Για φθορά μνημείου θα δικαστεί μηχανικός της Ρόδου

Για φθορά μνημείου θα δικαστεί μηχανικός της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1590 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, πολιτικός μηχανικός κατηγορούμενος για φθορά μνημείου από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας με υπόγειο τον Απρίλιο του 2012 σε τουριστική περιοχή του νησιού μας, σε σημείο όπου είναι αρχαιολογικός χώρος και ο οποίος γειτνιάζει και με άλλη περιοχή με αρχαία η οποία είναι περιφραγμένη χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί η απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και τον Οκτώβριο του 2015 εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου κατηγορούμενος, εκτός από τον πολιτικό μηχανικό, ήταν και ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον ιδιοκτήτη και έκρινε ένοχο τον πολιτικό μηχανικό για φθορά μνημείου από αμέλεια, πράξη για την οποία του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή. Ο πολιτικός μηχανικός άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 4 Δεκεμβρίου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο