Ελίνα Κουσουρνά. Η Ροδίτισσα που διακρίνεται στην Ευρώπη

Ελίνα Κουσουρνά. Η Ροδίτισσα  που διακρίνεται στην Ευρώπη

Ελίνα Κουσουρνά. Η Ροδίτισσα που διακρίνεται στην Ευρώπη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3289 ΦΟΡΕΣ

Η Ελίνα Κουσουρνά, που κατάγεται από τη Ρόδο, είναι μία από τις 10 γυναίκες σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάτω των 40 ετών που έχουν επιλεγεί από το Women’s Forum για το ταλέντο τους και τη δυνατότητα να αποτελέσουν προσωπικότητες που μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία και την οικονομία σε διεθνές επίπεδο.

Στα 34 της, η Ελινα, Κουρουρνά κόρη του Στάθη Κουσουρνά και της Βούλας Μητσάκη, κατέχει μια εξαιρετικά στρατηγική θέση στην εταιρία όπου εργάζεται στη Γαλλία εδώ και αρκετά χρόνια.
Την Παρασκευή στο Παρίσι ονομάστηκε "Ανερχόμενο Ταλέντο" από το Φόρουμ Γυναικών.

Σε δημοσίευμά της η ενημερωτική ιστοσελίδα «start.lesechos.fr» αναφέρει ότι πρόκειται για μια δραστήρια γυναίκα, απόλυτα καταρτισμένη στη δουλειά της, ψηλή, μελαχρινή, με μπλε μάτια και πλατύ χαμόγελο η οποία είναι για τρία χρόνια επικεφαλής της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της GSPC Group (Sandro, MAJE, Claudie Pierlot) .

Δέκα γυναίκες κάτω των 40 επιλέχθηκαν από το Φόρουμ Γυναικών για το "μεγάλο τους ταλέντο" και "την ικανότητα να γίνουν επιρροές στην κοινωνία και στην οικονομία μας".

Οι νικήτριες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά (φωτορεπόρτερ, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γιατροί ) καλούνται τώρα να μιλήσουν για τη ζωή των γυναικών και να επωφεληθούν από το δίκτυο των προηγούμενων νικητών του βραβείου που ξεκίνησε και εξελίσσεται τα τελευταία 10 χρόνια.

"Αυτό το μίγμα είναι πολύ σημαντικό. Το να είσαι διαγωνιζόμενος είναι τόσο μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση », σημείωσε η Ελίνα Κουσουρνά. Η Ελίνα Κουσουρνά γεννήθηκε στο νησί της Ρόδου. Σπούδασε στην Αθήνα. Μετά από διαμονή στο Erasmus στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Dauphine επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την καριέρα της στην L'Oréal. Αλλά γρήγορα, η νεαρή γυναίκα ήθελε να "επεκτείνει τους ορίζοντές της" πίσω στη Γαλλία, όπου έκανε MBA στο Insead. Το πρόγραμμα σπουδών του μοιράζεται μεταξύ της γαλλικής πανεπιστημιούπολης Fontainebleau και της Σιγκαπούρης.

Στα 24, ήταν η νεώτερη της τάξης της. Αυτά τα ταξίδια του δίνουν τη γεύση της ζωής στο εξωτερικό. Στη συνέχεια δέχθηκε συμβουλευτική θέση στο Boston Consulting Group, στο Παρίσι, στην πρακτική Consumer & Retail. "Μου άρεσε πολύ η Γαλλία και ήδη είχα φίλους από το Erasmus . Αλλά εκείνη την εποχή το είδα ως ένα ταξίδι της νεολαίας ", θυμάται η Ελίνα.

Συμβουλευτικά, προς τις άλλες γυναίκες επισημαίνει ότι "το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχεις είναι να είσαι ο εαυτός σου. Ποτέ δεν προσπάθησα να παίξω ένα ρόλο στην ανάληψη μιας θέσης ή ευθυνών ", λέει η Ελίνα. Για τις νέες γυναίκες που θα ήθελαν να εμπνευστούν από τη λάμψη της, συμβουλεύει να προχωρήσουν και να μην διστάσουν να δείξουν τη φιλοδοξία τους."

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας