H 95 AΔΤΕ στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου

H 95 AΔΤΕ στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου

H 95 AΔΤΕ στο Λύκειο Αφάντου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Στέλλα Π. Βουτσά
Καθηγήτρια φιλόλογος Λυκείου Αφάντου, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας

«Φυλάξασθαι χρέος» (Να εκτελείτε το καθήκον σας)
ΠΙΝΔΑΡΟΣ, Έβδομος Ολυμπιόνικος στον Ρόδιο Διαγόρα, νικητή στην πυγμαχία

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί στο ΛΥΚΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ η Μεραρχία Διαγοριδών. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με παρούσα την κ. Μαρία Καραϊσαρλή, υπεύθυνη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) εκπροσώπησαν στελέχη προερχόμενα από όλες τις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές (ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΣΕ, ΣΜΥ) και συγκεκριμένα οι: Ταγματάρχης (ΠΖ) Κοσκινάς Φίλιππος, Υπολοχαγός (ΥΝ) Κέλλιου Παρασκευή, Ανθυπολοχαγός (ΥΚ) Παπαδημητρίου Μαρία-Ελένη και Επιλοχίας (ΤΘ) Φωτίδης Θεόδωρος.

Τα ανωτέρω στελέχη πραγματοποίησαν παρουσίαση στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του σχολείου μας με το αποκλειστικό υλικό που έχει αναρτηθεί για το σκοπό αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ.

Η παρουσίαση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, κρατώντας το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο για δύο ολόκληρες ώρες.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με βροχή ερωτήσεων εκ μέρους των νεαρών ακροατών, οι οποίοι διψούσαν να πάρουν πληροφορίες από τους εκπροσώπους της 95 ΑΔΤΕ.

Στις απορίες αυτές τα στελέχη της Μεραρχίας απαντούσαν με μεγάλη προθυμία κι ακούραστα, ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Δυνατό «παρών» στη συζήτηση έδωσε και ο θεολόγος-ιερέας του σχολείου μας, ο πατήρ Γεώργιος Τσουρδιού, έφεδρος λοχαγός του Πεζικού. Μετά το πέρας της ομιλίας, οι τέσσερις στρατιωτικοί αναχώρησαν γι’ άλλο Λύκειο της Ρόδου, να δώσουν τα φώτα τους κι εκεί, να λύσουν απορίες κι εκεί.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η 95 ΑΔΤΕ έχει ως έμβλημά της παράσταση με τη νήσο Ρόδο κι επί αυτής τους Διαγορίδες, τους γιους του Διαγόρα, Ακουσίλαο και Δαμάγητο, να κάνουν τον γύρο του θριάμβου μεταφέροντας στους ώμους τον πατέρα τους Διαγόρα (Ολυμπιονίκη το 464 π.Χ.).

Παράσταση που συμβολίζει τον χώρο που υπερασπίζεται η ΑΔΤΕ, καθώς και την αδιάλειπτη συνέχεια του αγωνιστικού πνεύματος των Ελλήνων. Όσο για το ρητό της, «Φυλάξασθαι χρέος», αυτό προέρχεται από τον 7ο Ολυμπιόνικο προς τιμήν του Διαγόρα, επίνικο τον οποίο είχε συνθέσει ο κορυφαίος αρχαίος ποιητής του είδους, ο Πίνδαρος.

Ευχαριστούμε θερμά την 95 ΑΔΤΕ και τον Υποστράτηγο, κ. Γρηγόριο Ρουμάνη, γι’ αυτή την τόσο διαφωτιστική παρουσίαση στους μαθητές του Λυκείου μας.

Γιατί, όπως είναι γνωστό, πριν πάρει κανείς μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του, πρέπει να ενημερωθεί σωστά κι έγκυρα. Αυτή την αξιόπιστη κι εμπεριστατωμένη ενημέρωση παρείχε την περασμένη Πέμπτη με τον πιο επιτυχή τρόπο στο Λύκειο Αφάντου η 95 ΑΔΤΕ, μέσα από άξια στελέχη της και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Επίσης, την συγχαίρουμε για την ευαισθησία της να προσφέρει ανιδιοτελώς στον εκπαιδευτικό κόσμο, θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της στην υπηρεσία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...