Πληρότητα 80% στα δωμάτια του ξενοδοχείου των Ρόδων για το 1959

Πληρότητα 80% στα δωμάτια του ξενοδοχείου των Ρόδων για το 1959

Πληρότητα 80% στα δωμάτια του ξενοδοχείου των Ρόδων για το 1959

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 23 Νοεμβρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2287

Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΘΗΝΑΙ (Ιδ. ανταπ.). Αύριον ο βουλευτής κ. Κωτιάδης αναχωρεί αεροπορικώς εις Φραγκφούρτην, Βερολίνον και Παρισίους, ως εκπρόσωπος της Βουλής, προκειμένου να μετάσχη της Οικονομικής Επιτροπής και της Μονίμου Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. Κωτιάδης θα επανέλθη μέσω Ρώμης μετά δεκαήμερον.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΝ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΕΡΓΩΝ
Ως πληροφορούμεθα, εντός των ημερών αρχίζουν αι εργασίαι επεκτάσεως των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αερολιμένος Ρόδου. Συγκεκριμένως, θα επεκταθή το Κεντρικόν Κτίριον του οποίου το ισόγειον θα μετατραπή εις τεραστίαν αίθουσαν αναμονής και αι άνω όροφοι θα καταστή δυνατόν να περιλάβουν γραφεία και άλλων αεροπορικών Εταιρειών, εκτός της “Ολυμπιακής”. Επίσης πρόκειται να αξιοποιηθούν και όλα τα κτίρια της περιφερείας, ενώ εξ άλλου συντόμως θα εγκατασταθή και το δίκτυον νυκτερινού φωτισμού του αεροδρομίου.

ΚΑΤΑ 80% ΕΧΟΥΝ “ΚΛΕΙΣΘΗ” ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1959 ΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ “ΑΣΤΕΡΟΣ”
Εξαιρετικόν ενδιαφέρον επιδεικνύεται από τους ξένους δια το κλείσιμον δωματίων δια την προσεχή τουριστικήν περίοδον εις το ξενοδοχείον των Ρόδων και τα λοιπά ξενοδοχεία του “Αστέρος”. Χαρακτηριστικώς αναφέρεται το γεγονός ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου των Ρόδων έχουν ήδη κλεισθή κατά 80%. Οι ενδιαφερόμενοι δια δωμάτια εις το ξενοδοχείον των Ρόδων είναι κυρίως Γερμανοί, Αμερικανοί, Αυστριακοί και Σουηδοί.

22.752 ΔΡΧ. ΠΡΟΣΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ
ΚΩΣ (Του ανταποκριτού μας). Πρωτοφανή επιτυχίαν εσημείωσεν εις την Πόλιν Κω καθώς και τας Κοινότητας ο Έρανος υπέρ της Μαχομένης Κύπρου μας. Η Ιερότης του σκοπού και η καταλλήλως προπαρασκευασθείσα ατμόσφαιρα, κατόπιν της διανεμηθείσης εις άπαντα τον πληθυσμόν γραπτώς εκκλήσεως του Δημάρχου Κω κ. Μπαλαλή, ως και τα πατριωτικά αισθήματα των Κώων, συνετέλεσαν εις την πρωτοφανή επιτυχίαν του Εράνου.

Κατά πληροφορίας μας το εισπραχθέν ποσόν του Εράνου ανήλθεν εις 22.752 δραχμάς.
Ούτω ο Κωακός λαός εμπράκτως απέδειξαν την θερμήν συμπαράστασιν του εις τον Ιερόν Αγώνα των Αδελφών μας Κυπρίων.

Σ. ΠΙΣΣΑΡΗΣ

ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ 7 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΑΘΗΝΑΙ (Ιδ. Ανταπ.) Μεταξύ των διοριζομένων 245 δημοδιδασκάλων, διορίζονται οι εξής 7 Δωδεκανήσιοι:
Εμμανουήλ Παπαγγελής, Εμμαν. Μαριάς, Μιχ. Δράκος, Εμμαν. Αρβανίτης, Ιωάν. Μανωλάς, Σακελλ. Κλήμης και Έλλη Ηρακλείδου. Άπαντες διορίζονται εις Δωδεκάνησον πλην του Μαριά όστις διωρίσθη ιδία βουλήσει εις Κιλκίς.

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Την προσεχή Τρίτην πανηγυρίζει ο Ι. ναός του Γενικού Νοσοκομείου επί τη εορτή της Αγίας Αικατερίνης. Κατά τον μέγαν εσπερινόν και την θείαν λειτουργίαν, θα χοροστατήση ο πρωτοσύγκελλος κ. Αλέξανδρος θα παραστούν δε και αι αρχαί.

ΘΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑΠΗΤΕΣ ΕΙΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝ;
Την 6.30 μ.μ. ο Αυστραλός αντιπρόσωπος κ. Κούκ συνεσκέφθη μετ’ εκπροσώπων της ΕΓΣΔ και την 8.30 μετ’ εκπροσώπων του ΕΒΕΔ. Κατά τας συσκέψεις εξητάσθη το θέμα εξαγωγής ταπήτων εις Αυστραλίαν, η αντιπροσώπευσιν Αυστραλιανών οίκων κ.λπ.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 1959
Την 8ην Δεκεμβρίου θα διεξαχθή διαγωνισμός δια τας εξής αγόνους γραμμάς για το 1959. 1) Πειραιώς-Αστυπάλαιας-Καλύμνου-Κω-Νισύρου-Τήλου-Σύμης-Ρόδου. 2) Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Πάτμου, Αρκειών, Αγαθονησίου, Σάμου, Χίου. 3) Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Αγίου Νικολάου. 4) Ρόδου-Μεγίστης δις εβδομάδος. 5) Ρόδου Χάλκης, Τήλου, Νισύρου, Κω. 6) Πάτμου υπό πλοίου της γραμμής. Το πλοίον τοπικών δρομολογίων θα είναι τουλάχιστον 200 κόρων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!