Οι δραστηριότητες μαθητών του Πανορμίτειου γυμνασίου Σύμης

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης συμμετείχε για πρώτη φορά στο ετήσιο πρόγραμμα προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για εφήβους, που οργανώνει το MRC Rhodes σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Στην εξαιρετική διοργάνωση,  που έλαβε χώρα μεταξύ 8-11 Νοεμβρίου του 2018, συμμετείχαν τέσσερις μαθήτριες, οι Χάσκα Ειρήνη και Σκρεντ Νταϊάνα από τη Β’ Λυκείου και Αλεξανδροπούλου Δένια και Μαρούλη Αστραδενή από την Α΄ Λυκείου.

Τα παιδιά πήραν μέρος και στις τέσσερις επιτροπές του συνεδρίου με μεγάλο ενθουσιασμό και με μεγάλη επιτυχία, όπου και διακρίθηκαν.  Έμαθαν πώς λειτουργούν οι  θεσμοί του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πώς γίνονται οι διαβουλεύσεις, και πώς συζητούνται διακρατικά μεγάλα ζητήματα.

Η εμπειρία ήταν πολύ θετική και ήδη δηλώνουν ότι θα ξαναπάρουν μέρος  ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους να συμμετάσχουν.

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Ναυτιλιακή Εταιρεία DODEΚANISOS SEA WAYS για τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών και συνοδών, το ξενοδοχείο PLAZA για τη φιλοξενία, όπως επίσης και τον κ. Ηλία Τσαβαρή του Μιχαήλ για τη βοήθειά του. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη σε παιδιά από απομακρυσμένα νησιά για να μη χάνουν ευκαιρίες μόρφωσης.

Η διευθύντρια Φωτάρα Ευδοκία και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί  Δεσινιώτη Ευτυχία και Καραγιάννη Μαρούλα