Συνελήφθη 57χρονος που παρουσιαζόταν ως ανώτερος αξιωματικός

Συνελήφθη 57χρονος που παρουσιαζόταν ως ανώτερος αξιωματικός

Συνελήφθη 57χρονος που παρουσιαζόταν ως ανώτερος αξιωματικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

Είχε εξαπατήσει Χαλκίτη και του είχε πάρει 900 ευρώ

Ένας 53χρονος από τη Χίο είναι τελικά ο δράστης που παρουσιάστηκε στο τέλος Οκτωβρίου, ως ανώτερος αξιωματικός σε 57χρονο κάτοικο της Χάλκης και κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Σταθμού Χάλκης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος φέρεται να είναι «γνωστός» σε διωκτικές αρχές διαφόρων περιοχών της χώρας μας, όπως στην Αττική και στην Κρήτη, καθώς έχει αναπτύξει και εκεί ανάλογη «δραστηριότητα»!

Συνήθως εμφανιζόταν ως ανώτερος αξιωματικός του στρατού ή γιατρός ή ακόμα και τουριστικός πράκτορας και προσεγγίζοντας τα θύματά του, τους έπειθε ότι είχε ανάγκη τα χρήματα (όπως έκανε στην περίπτωση της Χάλκης) και έτσι του κατέθεταν τα ανάλογα ποσά στο λογαριασμό του.

Ο ίδιος φέρεται επίσης να προσέγγιζε και άτομα που υπηρετούσαν στο στρατό και τους ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα προκειμένου να «περνάνε καλά» κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στην περίπτωση πάντως της Χάλκης, ο 53χρονος εμφανίστηκε ως ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον 57χρονο στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2018 του δήλωσε ότι είχε οικονομικά προβλήματα και ανάγκη τα χρήματα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσε για την αδελφή του. Ο 57χρονος πείσθηκε και έτσι του κατέθεσε σε λογαριασμό το ποσό των 900 ευρώ.

Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί, ο 57χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης και έτσι ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, ενώ ο ίδιος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού - κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή τα περιστατικά αυτά, συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα επιχειρούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Επίσης να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο