«Διαδρομή Ελπίδας» με μόνιμη κατάθεση ψυχής

«Διαδρομή Ελπίδας»  με μόνιμη κατάθεση ψυχής

«Διαδρομή Ελπίδας» με μόνιμη κατάθεση ψυχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Τις σπουδαίες δράσεις της συνεχίζει η Μ.Κ.Ο. του Αρχαγγέλου "Διαδρομή Ελπίδας" που την προσεχή Κυριακή διοργανώνει την 5η πεζοπορία της, με στόχο να επισκευαστεί η μοναδική παιδική χαρά της κοινότητας.

Η ουσία της προσφοράς στην τοπική κοινωνία βρίσκεται όχι μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά και στην ταπεινότητα και η αλήθεια είναι πως η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διαδρομή Ελπίδας» μάλλον το… παράκανε, καθώς στα πέντε χρόνια ύπαρξής της τα όσα πολλά και σημαντικά έχει δώσει στην τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου είναι αντιστρόφως ανάλογα της προβολής που επιδίωξε να δώσει στο έργο της.

Κάποιοι λίγοι έκαναν την αρχή, στην παρέα τους προστέθηκαν αστραπιαία απροσδόκητα πολλοί και όλοι μαζί δείχνουν πλέον πώς περίπου οφείλουν να σκέφτονται, να λειτουργούν και να δρουν οι ενεργοί πολίτες, οι οποίοι διαπνέονται από αγάπη για τον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους.

Η ιδέα για την ίδρυση της Μ.Κ.Ο. «Διαδρομή Ελπίδας», στις 29 Ιουνίου 2014 έπεσε στο τραπέζι αυθόρμητα, όταν έγινε γνωστή η περιπέτεια ενός μικρού κοριτσιού, της Ελπίδας, η οποία διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Η Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, η οποία διατηρεί κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης και ο γυμναστής Ιάκωβος Δαμιανός, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου-κέντρου ευεξίας High Level , αμφότεροι από τον Αρχάγγελο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν πεζοπορία, με στόχο να βοηθήσουν την οικογένεια της μικρής να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας. Με τη βοήθεια των χορηγών τυπώθηκαν μπλουζάκια, η τοπική κοινωνία κινητοποιήθηκε και εν τέλει συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό, με την Ελπίδα να ξεπερνάει το πρόβλημά της, σήμερα να είναι υγιέστατη και να απολαμβάνει μία φυσιολογική ζωή.

Τη «Διαδρομή Ελπίδας» στηρίζει ενεργά και ο Αρχάγγελος ΑΣΚ
Τη «Διαδρομή Ελπίδας» στηρίζει ενεργά και ο Αρχάγγελος ΑΣΚ

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη πεζοπορία καθώς κι η επιτυχία ενός χριστουγεννιάτικου, άσχετου με τη «Διαδρομή Ελπίδας», πάρτι που ακολούθησε προκειμένου να ενισχυθούν, μέσα από τα έσοδά του, άπορες οικογένειες της περιοχής, ωρίμασε την ιδέα για τη μονιμοποίηση των δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Χάρη στη 2η Διαδρομή Ελπίδας, στις 15 Νοεμβρίου 2015, το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου απέκτησε ένα καινούργιο μόνιτορ, η 3η Διαδρομή Ελπίδας το βοήθησε να προμηθευτεί δύο μηχανικά κρεβάτια και να βάψει, με τη συνδρομή εθελοντών, ένα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του, ενώ τα χρήματα που περίσσεψαν χρησίμευσαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Αίθωνας», που προχώρησε στη μόνωση της οροφής του κτηρίου που στεγάζεται.

Η 4η Διαδρομή Ελπίδας ήταν ακόμα πιο αποδοτική, καθώς το Κέντρο Υγείας απέκτησε καρδιογράφο, οξύμετρο για τα μωρά εξοπλισμό για τον χώρο υποδοχής των ασθενών, καθώς και καινούργιο κλιματιστικό.

Η 5η Διαδρομή Ελπίδας, η οποία διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή, θα έχει στο επίκεντρό της το παιδί. Η νέα πεζοπορία στοχεύει στο να καταστεί ασφαλής και λειτουργική η μοναδική παιδική χαρά του Αρχαγγέλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και με τη βοήθεια του προγράμματος «Φιλόδημος».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρου του Αγίου Σάββα, θα ξεκινήσουν τον περίπατό τους για να φτάσουν αρχικά, μέσα από επιλεγμένα μονοπάτια, στις Επτά Πηγές, ενώ θα καταλήξουν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου «Φαέθων», ώστε να προσφέρουν και σ’ αυτόν τη στήριξή τους.


Η διαδρομή είναι κάθε φορά διαφορετική και πάντα μαγευτική, δίνει δε κυρίως στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του τόπου, με την ιστορία του και τον πολιτισμό.

Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας είναι και πάλι συγκινητική, στο «παιχνίδι» μπήκαν τοπικοί σύλλογοι, όπως ο πολιτιστικός, ο Φαέθων και ο μπασκετικός Αρχάγγελος Α.Σ.Κ., οι χορηγοί είναι ξανά παρόντες, τα μπλουζάκια που τυπώθηκαν έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ο καιρός αναμένεται να είναι καλός και όλα συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης πως και η 5η Διαδρομή Ελπίδας θα γραφτεί στην ιστορία ως μία απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς στον Αρχάγγελο, μέχρι την επόμενη.

Διαδρομή Ελπίδας
Κυριακή 25 Νοεμβρίου
Ώρα 10:00
Εκκίνηση πεζοπορίας: Πολιτιστικό κέντρο Αγ. Σάββας - Αρχάγγελος
Τερματισμός: Φαέθων

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας