13 χρόνια γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας στην Αρχίπολη

13 χρόνια γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας στην Αρχίπολη

13 χρόνια γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας στην Αρχίπολη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Για 13η συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος της Αρχίπολης «Άγιος Μηνάς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και τη Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε., αναβιώνει τον εορτασμό του εθίμου του Αγίου Ανδρέα, διοργανώνοντας και πάλι την ετήσια γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας.

Μια εκδήλωση που είναι εντεταγμένη στη South Aegean Region 2019-European Region of Gastronomy της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι επισκέπτες από τις 12 το μεσημέρι θα μπορούν να επισκεπτούν τον χώρο της εκδήλωσης και να δοκιμάσουν λουκουμάδες και τηγανίτες που με τόσο μεράκι φτιάχνουν οι γυναίκες του χωριού, κρατώντας την παραδοσιακή συνταγή.

Πλούσιο θα είναι και το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης που φέτος ντύνει η ορχήστρα του Νεκτάριου Κωνσταντάκη και της Αγγελικής Ροδίτη, με τους μουσικούς: Νάνο Τάσο στο μπουζούκι, Τσαγκάρη Νίκο στο βιολί, Μοσκιού Βασίλη στα κρουστά, Καναβάκη Νίκο στα πλήκτρα και Καμπούρη Μανώλη στο τραγούδι, καθώς και τις παραστάσεις παραδοσιακών χορών από το εργαστήρι του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Μηνάς».

Επίσημος προσκεκλημένος του συλλόγου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγάιου, είναι ο Μουσικολόγος-Λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς και η εκπομπή του «Ααπό τόπο σε τόπο» με το κανάλι της Βουλής, αφού ετοιμάζεται το οδοιπορικό για την Αρχίπολη το οποίο θα προβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στο κανάλι της Βουλής.

Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Αρχίπολης «Άγιος Μηνάς» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ και τη Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε., την Α’ βάθμια σχολική επιτροπή, την τοπική κοινότητα Αρχίπολης καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης και όσους βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωσή της.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
12.00: Έντεχνο μουσικό πρόγραμμα.

13.00: Χορευτική παράσταση από το 1ο παιδικό τμήμα του εργαστηρίου του συλλόγου (Ίσσος, γονατιστός, χασαποσέρβικος, σούστα).

13.30: Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη της Άννας Καραμπεσίνη.

14.00: Χορευτική παράσταση από το 2ο παιδικό τμήμα του εργαστηρίου του συλλόγου (Διπλός ίσσος, Ροδίτικος πηδηχτός, καλαματιανός, καμάρες).

14.30: Νησιώτικη μουσική και τραγούδια.

15.00: Χορευτική παράσταση από το 1ο τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου του συλλόγου (Ζερβός Χάλκης, ζωναράδικος, πλατανιώτικος, σούστα).

15.30: Μουσική και τραγούδια της Σμύρνης.

16.00: Χορευτική παράσταση από το 2ο τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου του συλλόγου (Ζάραμο, Τριταπάτα, του Σεφερλή, Τικφέσκο, Σόφκα).

16.30: Παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα.

17.00: Χορευτική παράσταση από το 2ο τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου του συλλόγου (Μπάλος, Αη Γιώργης, Βλάχα Νάξου, Τσιριγώτικο).

17.30: Μουσική και τραγούδια για γλεντζέδες.

* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η γιορτή μεταφέρεται για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, τις ίδιες ώρες και με το ίδιο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας