Να μην αποφασίσει κανείς για ‘μας χωρίς εμάς προειδοποιεί ο Βασίλης Στηροκλέας

Να μην αποφασίσει κανείς για ‘μας χωρίς εμάς  προειδοποιεί ο Βασίλης Στηροκλέας

Να μην αποφασίσει κανείς για ‘μας χωρίς εμάς προειδοποιεί ο Βασίλης Στηροκλέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2661 ΦΟΡΕΣ

Να μας καλέσει ο Δήμαρχος ή όποιος άλλος αρμόδιος θέλει για να καταθέσουμε κι εμείς τις απόψεις μας ως ΡΟΜΑ ζήτησε χθες με δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ στη Ρόδο αυτοαποκαλούμενος και ως «ο βασιλιάς των Τσιγγάνων» κος Βασίλης Στηροκλέας.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που έγιναν από την πλευρά του Δημάρχου για την αξιοποίηση του Καρνάγιου, ο κ. Στηροκλέας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε σε καμία περίπτωση να μας απομακρύνουν. «Εμείς δεν θα φύγουμε» - είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κάλεσε τις τοπικές αρχές να μην τους αγνοήσουν και είπε ότι είναι στη διάθεσή τους να τους καλέσουν και να πουν τις απόψεις τους.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω λέει ο Φώτης Χατζηδιάκος
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικές μέρες ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, επισήμανε ότι η υπόθεση αξιοποίησης του Καρνάγιου, βρίσκεται πλέον, παρά τα πολλαπλά εμπόδια, στην τελική ευθεία και θα συμβάλει και αυτό το έργο στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και το νησί θα αποκτήσει μία δομή που είναι αναγκαία.

Είπε επίσης ότι, θα συμβάλει για να επιλυθεί ένα μεγάλο θέμα, αυτό των ΡΟΜΑ. Όπως είπε, από το 2015 τον Αύγουστο ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τον προσδιορισμό του χώρου μετεγκατάστασής τους, υπήρξαν αντιδράσεις, τις οποίες χαρακτήρισε λογικές, όμως, για ακόμα μία φορά, ξεκαθάρισε ότι είναι μονόδρομος.

Θύμισε ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι προχωράει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη μερική μεταστέγαση οικογενειών ΡΟΜΑ σε διαμερίσματα με επιδοτούμενο ενοίκιο από το πρόγραμμα αυτό και η β’ φάση είναι η κατασκευή ενός μικρού χώρου εγκατάστασης-όχι καταυλισμού, όπως τόνισε-με κάποιους όρους και κανόνες της ομάδας των ΡΟΜΑ να φύγουν από εκεί.

«Ότι τρικλοποδιές… ήταν ατέλειωτες», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σ’ αυτή τη διαδικασία και μπορεί να δικαιολόγησε τις προσφυγές των κατοίκων, ωστόσο μίλησε για τις δυσκολίες που έβαζε στο Δήμο, όλο αυτό το διάστημα, το Κράτος και η ΕΤΑΔ τις οποίες χαρακτήρισε αδικαιολόγητες.

Για ακόμα μία φορά, μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο Δήμος είχε την υποχρέωση μόνο να υποδείξει το χώρο και από εκεί και πέρα έπρεπε να φροντίσουν όλοι οι άλλοι και για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων, που είναι παράνομα, και για την οργάνωση.

Είπε, ακόμη, ότι αυτό το θέμα έχει να κάνει και με το πρόγραμμα αφομοίωσης των ΡΟΜΑ στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος έχει υλοποιήσει ήδη όλες τις οδηγίες του Υπουργείου όπως τη διάθεση λεωφορείου για να παίρνουν τα παιδιά των ΡΟΜΑ σε σχολεία, να στηρίζεται από το Κέντρο Κοινότητας η ομάδα των ΡΟΜΑ κτλ. «Έχουμε εξαντλήσει ό,τι δυνατότητα είχαμε εμείς.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναλάβουν κάποιοι άλλοι, όχι μόνο τις ευθύνες τους αλλά και πρωτοβουλίες», είπε ο Δήμαρχος και ευχήθηκε να δρομολογηθεί το ζήτημα αυτό μέσα στους επόμενους μήνες και να αντιμετωπιστεί ένα μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο που ταλανίζει τη Ρόδο εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς