Συνελήφθη 48χρονη καταδικασθείσα σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά

Συνελήφθη 48χρονη  καταδικασθείσα σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά

Συνελήφθη 48χρονη καταδικασθείσα σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 450 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 48χρονη η οποία έχει καταδικαστεί για 250 ναρκωτικά χάπια που είχαν βρεθεί στην κατοχή της και τα οποία φέρεται να επρόκειτο να τα διοχετεύσει σε τοξικομανείς της περιοχής μας!

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από δύο μήνες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου η 48χρονη δεν εμφανίστηκε αλλά κρίθηκε ένοχη και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Καθώς λοιπόν εκκρεμούσε σε βάρος της η καταδικαστική αυτή απόφαση, προχθές το πρωί εντοπίστηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου για τα περαιτέρω.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια και μαζί με την 48χρονη είχε συλληφθεί και ένας 45χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.
Ειδικότερα, η δίκη έγινε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, και στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο 45χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, ενώ η 48χρονη δικάστηκε ωσεί παρούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχη την 48χρονη στην οποία επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στον 45χρονο που αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας του, επέβαλλε φυλάκιση 3 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 24 Μαΐου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου όταν πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στην 48χρονη και βρέθηκαν στην κατοχή της πενήντα τέσσερα (54) ναρκωτικά χάπια, καθώς επίσης και τέσσερις (4) κενές περιεχομένου συσκευασίες - συνολικής χωρητικότητας 120 - χαπιών.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι η 48χρονη προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά χάπια από τον 45χρονο, λίγο πριν τη σύλληψή της, με σκοπό να τα διαθέσει σε τοξικομανείς.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 45χρονο στην κατοχή του οποίου και στο σπίτι του, στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκαν συνολικά διακόσια τρία (203) ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Τα ναρκωτικά χάπια, τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο