Προέχει το δημόσιο συμφέρον στον διαγωνισμό για τα led

Προέχει το δημόσιο συμφέρον στον διαγωνισμό για τα led

Προέχει το δημόσιο συμφέρον στον διαγωνισμό για τα led

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 570 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση των περιφερειακών συμβούλων της “Ελληνική Αυγής” για το Νότιο Αιγαίο

Από τους Περιφερειακούς συμβούλους της “Ελληνικής Αυγής για τον Νοτίο Αιγαίο” κ.κ. Νικόλαο Αττιτή και Ευστράτιο Μαύρο, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τα φωτιστικά, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4599/25.05.2018 Προκήρυξη Διαγωνισμού, η Περιφερειακή Αρχή επαναπροκήρυξε το έργο «Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την Προμήθεια & Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED». Με περισσή σπουδή, η Περιφερειακή Αρχή επαναφέρει ένα έργο για το οποίο είχε υποστεί τόσο πολιτική όσο και νομική ήττα όταν προκηρύχθηκε για πρώτη φορά, μετά και την υπ’ αριθ. 127/2018 απόφαση της

Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, στην οποία γινόταν λόγος για την ύπαρξη φωτογραφικών διατάξεων, νομικών και τεχνικών σφαλμάτων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επαναπροκήρυξης του έργου, εξασφαλίστηκε προ ολίγων ημερών και η θετική ψήφος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας προκειμένου η ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία να προχωρήσει σύμφωνα με τις επιθυμίες της Περιφερειακής Αρχής.

Η έγκριση αναθέσεως του έργου εχώρησε παρά την αντίθετη και πλήρως αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, σύμφωνα με το πρακτικό της οποίας πρέπει να απορριφθούν οι προτάσεις και των δύο υποψηφίων αναδόχων λόγω αποκλίσεων από τις προδιαγραφές του έργου. Οι αποκλίσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν ουσιώδεις υπό των δύο εκ των τριών μελών της επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της απόρριψης και επουσιώδεις υπό του προέδρου της επιτροπής, ο οποίος εισηγήθηκε την έγκριση μιας εκ των δύο προτάσεων.

Η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών, τονίζοντας ότι η τελευταία εφάρμοσε το άρθρο 102, παρ. 5 του ν. 4412/2016. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Έχουν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών διαβάσει την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού; Εάν ναι, πως αιτιολογούν την απόφασή τους;

Η επιμονή της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει η ανάθεση του έργου, και μάλιστα σε συγκεκριμένο ανάδοχο και παρά την αντίθετη γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, γεννά εύλογες απορίες. Μήπως η επιμονή αυτή οφείλεται στην ανάγκη εξοικονομήσεως ενέργειας ενόψει των αυξημένων αναγκών του νησιού; Αμφιβάλλουμε. Διότι εδώ και τεσσερισήμισι έτη που η πλειοψηφούσα παράταξη βρίσκεται στα ηνία της Περιφέρειας ουδέποτε ενδιαφέρθηκε στα σοβαρά για την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED στο νησί μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες δεν εφευρέθηκαν χθες, αλλά διατίθενται τουλάχιστον από το έτος 2011. Για ποιο λόγο δεν μεριμνούσε η Περιφερειακή Αρχή νωρίτερα για την τοποθέτησή τους;

Περαιτέρω, είναι ανεξήγητη και ενάντια στα καλώς εννοούμενα πολιτικά ήθη η παράκαμψη της γνώμης της Επιτροπής Διαγωνισμού. Εάν η Περιφερειακή Αρχή προτίθεται να πορευτεί με παρόμοιες αυταρχικές λογικές υπονομεύοντας τις θεσμικές διαδικασίες, καλό θα είναι να γνωρίζει πως ο Ροδιακός λαός δεν ανέχεται τέτοιου είδους λογικές. Αντί η Περιφερειακή Αρχή να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική μετά την τελευταία απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, δημιουργεί με τις αδιαφανείς πρακτικές της υποψίες πως υπάρχουν άδηλες σκοπιμότητες και ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν με κάθε κόστος, ακόμη και εις βάρος της διαφάνειας, του δημοσίου συμφέροντος και κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο πως κάτι κρύβεται πίσω από τη σπουδή και την εμμονή της πλειοψηφούσας παράταξης στο εν λόγω ζήτημα. Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε την υπόθεση σε βάθος.

Από την άλλη, θυμηδία προκαλεί στον Δωδεκανησιακό λαό η κοινή δήλωση των παρατάξεων «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και «Νησιωτική Ανατροπή», όπου διαβεβαιώνουν πως «θα συνεχίζουν να προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, την χρηστή διοίκηση και την διαφάνεια». Ευτυχώς, κυρίες και κύριοι των παρατάξεων αυτών, που ο Δωδεκανησιακός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Θυμάται γεγονότα, και έχει κρίνει χειρισμούς και πρόσωπα. Η όψιμη ευαισθησία σας για τη «χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον» μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Το υποκριτικό ενδιαφέρον σας δεν συγκινεί πια τον Δωδεκανησιακό ούτε τον Κυκλαδίτικο λαό.

Ως «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο είμαστε υπέρ της ποσοτικής και ποιοτικής βελτίωσης του οδικού φωτισμού όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά και των υπόλοιπων νησιών μας της Περιφέρειάς μας, συμβάλλοντας έτσι και στην προστασία του περιβάλλοντος από την μείωση εκπομπής ρύπων. Την παράταξη μας δεν την απασχολούν ούτε πολιτικές, ούτε συγγένειες εξ αίματος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διαφάνεια, η τήρηση της νομιμότητας, ο σεβασμός στα πολιτικά ήθη και τα θεσμικά όργανα. Πάνω απ’ όλα τοποθετούμε την εξυπηρέτηση του καλώς εννοούμενου δημοσίου συμφέροντος. Όποιος αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον θα μας βρίσκει απέναντί του απ’ όπου και αν προέρχεται και όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΤΤΙΤΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ”

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας