Η Ροδίτισσα ζωγράφος  Ειρήνη Βαζούκου εκθέτει  τη νέα της δουλειά στο 10GR

Το Σάββατο που μας πέρασε, 24 Νοεμβρίου 2018, εγκαινιάστηκε ένας νέος χώρος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Πρόκειται για το Hotel & Wine Bar 10GR στην οδό Αγησάνδρου 9 (πρώτος παράλληλος δρόμος μετά την οδό Ιπποτών από την είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης που βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο). Συγχρόνως με τα εγκαίνια του εξαιρετικού αυτού χώρου (10GR) παρουσιάζεται και μέρος της νέας δουλειάς της  Ροδίτισσας ζωγράφου Ειρήνης Βαζούκου με τίτλο Roots II οποία αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενής της που είχε εκθέσει στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας (2015) και στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (2016).

Την επιμέλεια της έκθεσης την έχουν κάνει η Ιστορικός Τέχνης και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Πόλυ Χατζημάρκου και ο Αρχιτέκτονας του Υπουργείου Πολιτισμού Παναγιώτης Χατζηιωάννου.
 Την έκθεση αυτή θα μπορείτε να τη δείτε καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει έως και 8 Ιανουαρίου 2019.

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο:
Η Ειρήνη Βαζούκου γεννήθηκε στην Ρόδο και έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε 13 ατομικές εκθέσεις και συνεκθέσεις. Ενδεικτικά: Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca), Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Μάλτα, Γερμανία),
Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς Art Fairs. Ενδεικτικά: 2018 “Πλατφόρμες” στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, 2018  “Αρχιπέλαγο” εγκατάσταση του Raphael Vella στη Βαλέτα (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2018), 2017 “Πλατφόρμες” στο Κέντρο Τεχνών Αθήνας, 2016 4η Διεθνή Quartennale- Πινακοθήκη Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας, 2016 Art Athina, 2016 Art Thesalloniki. Είναι μέλος του Ορίζοντα Γεγονότων Αθήνα. Το 2011 κέρδισε το Α΄Πανελλήνιο βραβείο στον τομέα της Ζωγραφικής από τον ΣΚΕΤΒΕ στη Θεσσαλονίκη.