Αεροπορική τουριστική γραμμή Αλεξάνδρειας - Ρόδου - Ζυρίχης

Αεροπορική τουριστική γραμμή Αλεξάνδρειας - Ρόδου - Ζυρίχης

Αεροπορική τουριστική γραμμή Αλεξάνδρειας - Ρόδου - Ζυρίχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 29 Νοεμβρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2292

ΘΑ ΥΠΕΡΒΗ ΤΑ 10.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ 1959

ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧ. ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ως πληροφορούμεθα, ο Προϋπολογισμός των Έργων δια το 1959, θα υπερβή τα 10.000.000 δραχμών, βάσει του υπό τελικήν επισκόπησιν προγράμματος του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου.

Ως γνωστόν, εις το πρόγραμμα περιελήφθησαν κατά προτεραιότητα μόνον μεγάλα έργα, δι’ όλας τας νήσους της Δωδεκανήσου.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΠΕΡΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΝ ΤΩΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, το Υπηρεσιακόν και Διοικητικόν Συμβούλιον του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, περατώσαντα την προεργασίαν δια τς εντάξεις των υπερεβδομήκοντα υπαλλήλων του Νοσοκομείου, υπέβαλαν ήδη σχετικήν αναφοράν προς το Νομαρχιακόν Συμβούλιον Υγείας, προς έγκρισιν. Η προεργασία, διεξήχθη εντός χρονικού διαστήματος ενός τριμήνου, ως γνωστόν δε, το θέμα είχε τεθή και παρέμενεν άλυτον από ετών. Ήδη, κατά τας αυτάς πληροφορίας, το Συμβούλιον Υγείας επελήφθη του θέματος.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΙΩΝ
Από της πρωΐας χθες ήρχισαν αι εργασίαι επισκευής των λαϊκών Οικημάτων της Καζέρμας, των Προσφυγικών Αγίου Δημητρίου, της Σάιφε και της Κολονιάλε, δια πιστώσεως χορηγηθείσης προχθές υπό του Οργανισμού Δημοσίας περιουσίας Δωδεκανήσου. Αι επισκευαί αφορούν κυρίως τας στέγας ωρισμένων οικημάτων διεξάγονται δε με ταχύτατον ρυθμόν, παρά την συνεχή πτώσιν βροχής. Εξ άλλου, ελήφθησαν διάφορα μέτρα προστασίας των οικογενειών αι οποίαι διαμένουν εκεί, μέχρι του πέρατος των επισκευών.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕΝ ΔΙΩΡΟΦΟΣ ΟΙΚΙΑ Η ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΙΣ ΕΣΥΝΕΧΙΣΘΗ ΧΘΕΣ
Δια δευτέραν ημέραν χθες, από των πρώτων ωρών, εσημειώθη πτώσις βροχής εις Ρόδον, με μικράς διακοπάς. Κατά τας απογευματινάς ώρας η βροχόπτωσις διεκόπη.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕΝ ΜΙΑ ΟΙΚΙΑ
Υπό της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου ανεκοινώθη ότι προχθές ένεκα της συνεχούς βροχής μία ακατοίκητος διώροφος οικία, επί της οδού Σοφοκλέους αρ. 42α κατέρρευσεν άνευ θυμάτων και ζημιών.
Εξ άλλου εις τον συνοικισμόν Αγίου Δημητρίου εις το παράπηγμα 3β της Μαργαρίτας χήρας Σταύρου Βεργή λόγω βλαβών της στέγης η οποία ήτο κατασκευασμένη εκ πισσοχάρτου, ύδατα εισελθόντα ενεπότισαν είδη κλινοστρωμνής, Δημοτικόν Συνεργείον επεδιώρθωσε την βλάβην.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ-ΡΟΔΟΥ-ΖΥΡΙΧΗΣ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ

Σήμερον την 3ην απογευματινήν θα εγκαινιασθή αεροπορική Τουριστική Γραμμή από την Αλεξάνδρεια εις Ρόδον και κατευθείαν Ζυρίχη Ελβετίας. Σήμερον θα αφιχθούν οι πρώτοι τουρίσται οι οποίοι θα αναχωρήσουν την 10ην πρωινήν της αύριον εις Ζυρίχην. Η εν λόγω γραμμή θα εκτελήται καθ’ έκαστον Σάββατον μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
Υπό της Νομαρχίας ενεκρίθη απόφασις του κοινοτικού συμβουλίου Κοσκινού, περί οικονομικής ενισχύσεως του Σχολικού Ταμείου της κοινότητος δια 500 δραχμών. Επίσης ενεκρίθη απόφασις δι’ ενίσχυσιν του Αθλητικού Συλλόγου “Διγενής” Κοσκινού.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΟΥ κ. ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθες την πρωΐαν ο Νομάρχης κ. Παπακωνσταντίνου, εδέχθη εις συνεργασίαν τον πρόεδρον της κοινότητος Αφάντου κ. Βενετοκλήν και το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Διοικητικών Υπαλλήλων της Ηλεκτρικής Εταιρείας Ρόδου, επί διαφόρων ζητημάτων της αρμοδιότητός των.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!