Το Γυμνάσιο Γενναδίου στη Σικελία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, το ERASMUS+, το σχολείο μας, το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε τη ΣΙΚΕΛΙΑ και συγκεκριμένα την πόλη GIARRE, το LICEO STATALE LEONARDO, SCIENTIFICO-LINGUISTICO, από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, για να συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του  προγράμματος με τίτλο:  “PLAY - A COLLABORATIVE STRATEGY WITH MOBILE TECHNOLOGY GUIDANCE”  2017-2020.

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση μέσω Erasmus με εθνικό φορέα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) συμμετέχουν σχολεία από άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και το Βέλγιο, που είναι και η διοργανώτρια χώρα. 

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δύο μαθητές του Λυκείου τους ΖΑΙΜΙ ΛΕΝΤΙΝΑ Β΄ τάξη και την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΑΦΝΗ Α΄ τάξη, και από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ της Γ΄ τάξης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κα ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ και κος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΪΤΗΣ. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από κάθε χώρα, φιλοξενήθηκαν από τους ΣΙΚΕΛΟΥΣ συμμαθητές τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.

 

Από την εκδήλωση υποδοχής των σχολείων
Από την εκδήλωση υποδοχής των σχολείων


Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα, τη θυματοποίηση και την αποφυγή της απειθαρχίας στο σχολείο. Οι μαθητές ανέπτυξαν εφαρμογές μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, δημιούργησαν αφίσες και νοητικούς χάρτες, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις, διαφώνησαν ή συμφώνησαν και τελικά συνέθεσαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Επίσης επισκέφτηκαν χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ξεναγήθηκαν σε αυτούς.

Εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα πιο εντυπωσιακή η συνεργασία και η διάθεση επίλυσης προβλημάτων ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική γλώσσα, άποψη και πολιτιστικό υπόβαθρο. 

Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν θετικότατα για τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο του προγράμματος, ταξίδεψαν σε μια άλλη χώρα, έκαναν νέους φίλους, έμαθαν να εργάζονται μαζί και να μοιράζονται ιδέες και συναισθήματα με άλλους ανθρώπους. 

Από την 1η έως την 5η Απριλίου του 2019 το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, θα φιλοξενήσει τα άλλα πέντε σχολεία που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα και θα  διοργανώσουμε με τη σειρά μας αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.
Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS+    PLAY CS+MTG

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στις Συρακούσες
Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στις Συρακούσες

 

Μοναδικές είναι οι εικόνες από την επίσκεψη στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας
Μοναδικές είναι οι εικόνες από την επίσκεψη στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας