Γιάννης Πάππου: Μπορούμε να κάνουμε το κέντρο μας πιο ελκυστικό

Γιάννης Πάππου: Μπορούμε να κάνουμε το κέντρο μας πιο ελκυστικό

Γιάννης Πάππου: Μπορούμε να κάνουμε το κέντρο μας πιο ελκυστικό

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1371 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται η κατάθεση σχετικών προτάσεων

Το ανοιχτό κέντρο εμπορίου επιθυμούν να υλοποιήσουν στην πόλη της Ρόδου, ο δήμος Ρόδου και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παίρνοντας μέρος από κοινού στο νέο πρόγραμμα που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» στοχεύει στην υλοποίηση ενός συνόλου συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων σε εμπορικές περιοχές των πόλεων όλης της χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης, και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων και αυτό ακριβώς ευελπιστούν να καταφέρουν για το κέντρο της πόλης της Ρόδου, ο δήμος και το επιμελητήριο, το οποίο σημειωτέον θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και σε συνεργασία με τον δήμο Κω, για τη δημιουργία αντίστοιχου κέντρου εμπορίου στο νησί του Ιπποκράτη.

Σήμερα είναι η τελική ημερομηνία συγκέντρωσης των υπογραφών από τους καταστηματάρχες μας που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη δράση, και να συμβάλουν με τις προτάσεις τους ώστε να αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης, όπως άλλωστε επιθυμούν καταναλωτές, επισκέπτες και εμπορικός κόσμος. Η περιοχή στην οποία προτείνεται να εφαρμοστεί περικλείεται από τις οδούς Αμερικής, Παπάγου, 25ης Μαρτίου και Αβέρωφ.


Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, με αυτή τη δράση θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το κέντρο να γίνει πιο φιλικό στους επισκέπτες και πιο ελκυστικό με την υλοποίηση και εικαστικών παρεμβάσεων που θα αλλάξουν τη σημερινή του εικόνα.

«Ο τόπος μας και ειδικά το κέντρο της πόλης το έχει ανάγκη» δήλωσε ο κ. Πάππου προσθέτοντας ότι αν μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε το περιβάλλον μας, θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες και να μη μένουμε αδιάφοροι, ειδικά σε περιπτώσεις σαν και αυτή.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του έργου που φτάνει σε ύψος το ποσό των 2 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. ευρώ από δήμο και 500 χιλιάδες από επιμελητήριο) θα περιλαμβάνει αναπλάσεις σε πάρκα, δρόμους και κεντρικά σημεία με τη δημιουργία, τοποθέτηση και αντικατάσταση ακόμα και αστικού εξοπλισμού. Πεζοδρόμια, παγκάκια, φωτιστικά και σιντριβάνια θα είναι ορισμένα από αυτά που θα περιλαμβάνει.

Αυτό που θα πρέπει όμως να επισημανθεί είναι ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν και θα περιλαμβάνονται σε μελέτες θα υλοποιηθούν μελλοντικά κατά την επόμενη δημαρχιακή θητεία.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο