Αναβιώνει η ανθρωποκτονία της Ιαλυσού

Αναβιώνει η ανθρωποκτονία της Ιαλυσού

Αναβιώνει η ανθρωποκτονία της Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13347 ΦΟΡΕΣ

Είχε σκοτώσει τον γείτονά του για την ένταση της μουσικής

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί αύριο η υπόθεση δολοφονίας, του 50χρονου Ιωάννη Μαλλιάκα, πριν από τρία χρόνια, στην Ιαλυσό από τον 49χρονο Αλβανό γείτονά του, με αφορμή καβγά για την ένταση της μουσικής.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί ο 49χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την οποία από την αρχή αρνείται καθώς ισχυρίζεται πως δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα!

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) το οποίο τον Οκτώβριο του 2016 τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Έτσι αύριο ο 49χρονος αλλοδαπός θα δικαστεί στο εφετείο σε μία προσπάθεια να αλλάξει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου. Την υπεράσπιση του 49χρονου έχει αναλάβει ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Το περιστατικό που «κόστισε» μία ανθρώπινη ζωή, εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 49χρονο Αλβανό που έμεναν δίπλα - δίπλα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας που ζούσε κι εργάζονταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής που ακούγονταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος σηκώθηκε από το σπίτι του και πήγε δίπλα ζητώντας έτσι σε υψηλούς τόνους να χαμηλώσει τη μουσική.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας, με ύψος 1.91 και φανερά εκνευρισμένος που ο 49χρονος Αλβανός δεν ανταποκρίνονταν στις εκκλήσεις του να χαμηλώσει τη μουσική, άρχισε να χτυπά δυνατά την πόρτα του διαμερίσματος. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αναφέρουν ότι κρατούσε στα χέρια του κι ένα ξύλο με το οποίο χτύπησε πολλές φορές την πόρτα.

Το γεγονός εξαγρίωσε τον 49χρονο δράστη, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν με τη φιλενάδα του στο διαμέρισμα και ο οποίος πήρε στα χέρια του ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα.

Από τα στοιχεία της κατάθεσης που έδωσε ο ίδιος, δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει ούτε να τον τραυματίσει, αλλά να αμυνθεί όπως υποστήριξε, στην περίπτωση που κατάφερνε να μπει στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, η φίλη του ούρλιαζε και τον παρακαλούσε να αφήσει το μαχαίρι και να μην γίνει κανένα κακό.

Τελικά το κακό έγινε. Η πόρτα άνοιξε και μπαίνοντας στο διαμέρισμα ο 50χρονος για να του κάνει την παρατήρηση, δέχθηκε δύο ισχυρές μαχαιριές στην άνω κοιλία με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο πάτωμα και να ξεψυχήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Οι γείτονες κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο 50χρονο, ο οποίος είχε καταλήξει ελάχιστα λεπτά πιο νωρίς.

Ο 49χρονος Αλβανός και η φιλενάδα του, μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, εγκατέλειψαν αμέσως το διαμέρισμα, πέταξαν το φονικό μαχαίρι και εξαφανίστηκαν.

Στο σημείο έφθασε ο τότε αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κος Φώτης Νικολόπουλος, ο διοικητής της Ασφάλειας Ρόδου καθώς επίσης και ο διοικητής του ΑΤ Ιαλυσού και σε συνεργασία με εξειδικευμένους αστυνομικούς ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι γείτονες, κατέθεσαν ότι άκουσαν δυνατές φωνές και τσακωμό πριν να γίνει το φονικό, ανάμεσα στους δύο γείτονες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Υποστήριξαν ότι κανείς από τους δύο εμπλεκόμενους στον καβγά που εξελίχθηκε σε φονικό, δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή στην γειτονιά για σχόλια.

Ο Γιάννης Μαλλιάκας καταγόταν από τα Ιωάννινα, εργάζονταν σε κρεοπωλείο της Ιαλυσού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη τοπική κοινωνία.

Ο δράστης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά