Το πιστεύει ο Διαγόρας και φάνηκε στον Πύργο

Το πιστεύει ο Διαγόρας  και φάνηκε στον Πύργο

Το πιστεύει ο Διαγόρας και φάνηκε στον Πύργο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση χθες οι «κυανέρυθροι», έφυγαν με το «διπλό» χάρις στο 0-2 με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Σκόρερ οι Ντουαλά και Χατζησάββας από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι

Τον… καλό του εαυτό παράλληλα με το δρόμο προς τα δίχτυα και τις νίκες φαίνεται πως έχει βρει ο Διαγόρας μετά τη χθεσινή του επιτυχία στον Πύργο όπου γηπεδούχος ήταν ο Αστέρας Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στη Γ’ Εθνική.

Χάρις σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, οι «κυανέρυθροι» έφυγαν με το «διπλό» και νίκη 0-2, σημειώνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη, ύστερα απ’ αυτές με Πανηλειακό και Φοίβο.

Χθες πάντως από την αρχή ο Διαγόρας προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του και να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ, κάτι που έγινε στο 11’, όταν ο Αφράτης ανέτρεψε τον Γλυνό, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι απ’ όπου κι ευστόχησε ο Ντοαλά ανοίγοντας το σκορ.

Έτσι, και διατηρώντας την κατοχή με τη σχετική υπεροχή έως το τέλος του ημιχρόνου, κατάφερε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια. Με την έναρξη της επανάληψης φάνηκε πως οι παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη ήθελαν να φύγουν με τους βαθμούς από την πρωτεύουσα της Ηλείας, γι’ αυτό και προσπάθησαν να είναι όσο πιο απειλητικοί γίνεται.

Εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών του Διαγόρα ήταν ο Μπουρλάκης που σούταρε στο 47’ διαγώνια, για ν’ αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια ο Χρήστου, και ο Τσαγγάρης που τρία λεπτά μετά είχε τη δική του καλή ευκαιρία με το πλασέ μέσα από την περιοχή, το οποίο επίσης σταμάτησε ο τερματοφύλακας των Μεσσήνιων.

Από το 60’ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι καλό για τον Διαγόρα όσο ήταν φυσικά μπροστά στο σκορ, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε ν’ ανέβει περισσότερο και να πάρει χώρους με τις απαραίτητες αλλαγές από τον προπονητή του.

Στο 73’ οι «κυανέρυθροι» είχαν μια σημαντική ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, καθώς ο Ντουαλά μπήκε μέσα στην περιοχή και ήταν έτοιμος να… εκτελέσει, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Από το 83’ ο Αστέρας, αφού δεν είχε τίποτε να χάσει, βγήκε μπροστά και πήρε χώρους για να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής με σουτ προς την εστία του Τσάμη, ο οποίος έως εκείνο το σημείο δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα, χωρίς να τα καταφέρει.

Μάλιστα στο 86’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουρούτη, ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ, κάτι που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, έχοντας συμμετοχή και κάποιοι παίκτες του Διαγόρα στο όλο… σκηνικό.

Τελικώς, αφού παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, το θέμα έληξε εκεί. Παρόλα αυτά ο Διαγόρας, όντας καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο γενικώς, βρήκε πάλι τρόπο να παραβιάσει την εστία του Χρήστου, αφού στο 90’ ο σκόρερ Ντουαλά πήρε χώρο, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ματσιούκα κερδίζοντας το πέναλτι.

Την εκτέλεση αυτή τη φορά ανέλαβε ο Χατζησάββας και βρήκε στόχο για το 0-2 που έμεινε ως το τέλος, για να πανηγυρίσει ο Διαγόρας άλλη μια σημαντική νίκη και προσωρινά με παιχνίδι περισσότερο τη 2η θέση στον όμιλο.

Διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Ματσούκας με βοηθούς του Τσιλίκα και Βασιλόπουλο από την Αιτωλοακαρνανία.

Αστέρας: Χρήστου, Σιούλας, Ζουλούμης (26′ Γιαννόπουλος), Γεωργακόπουλος, Αφράτης (46′ Ντάβαρης), Σαρανταυγάς, Μανωλιάς (46′ Καραγιάννης), Κυριάζος, Σκόνδρας (67′ Μαρκόπουλος), Καραγκούνης, Μουρούτης

Διαγόρας: Τσάμης, Παγώνης, Κρητικός (85′ Κόρλος), Μπαξεβάνος (77′ Μουκίδης), Ευαγγελιδάκης, Καρπαθάκης, Γλυνός (70′ Χατζησάββας), Τσαγκάρης, Δήμας (95′ Ντερτιλής), Μπουρλάκης, Ντουαλά.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.