Αντιδρούν οι Ροδίτες στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Ράλλυ στην Κέρκυρα

ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΝ 

ΟΙ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
Η ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ

Σήμερα ο Διαγόρας δίδει στο Εθνικόν μας Στάδιον τον πλέον αποφασιστικόν αγώνα του. Αντίπαλος αυτή τη φορά θα παραταχθή ο πρωταθλητής Αργολιδοκοριθνίας, Παγκορινθιακός.
Η σημερινή συνάντηση είναι δύσκολος, αμφίρροπος και αβέβαιας εξελίξειος διά τον πρωταθλητήν μας.Ο αντίπαλός του είναι συγκρότημα μεγάλων δυνατότητων και ικανόν διά κάθε αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό πρέπει τα ένδεκα παιδιά που θα αντιπροσωπεύσουν τα Δωδεκανησιακά χρώματα στην σημερινήν αναμέτρησιν να δώσουν και την τελευταίαν ικμάδα των δυνάμεών των διά την τελικήν επικράτησιν.

Με ακμαίο ηθικό, με δύναμη στα πόδια από εσάς Διαγορίδες, μίαν νίκην. Νίκην που θα δοξάση το όνομά σας και θα ανυψώση το Ροδιακό Φούτμπωλ σε μεγαλύτερα ύψη. Εμπρός λοιπόν! Δώστε το παν σήμερα και ο “κότινος της αγρελιάς “σας περιμένει...
Θέλουμε νέες δόξες, νέες επιτυχίες στο ποδόσφαιρό μας. Ορθώσατε γενναία το ανάστημά σας και δείξτε με το ακατάβλητο σθένος σας και την ηφαιστειώδη ορμή σας την απαράμιλλη ποδοσφαιρική σας φινέτσα!
Δώστε φτερά στα ποδάρια δύναμη στην καρδιά και τότε να είσαστε βέβαιοι ότι η νίκη θα σας χαμογελάση. Και κάτι άλλο ακόμη: ζητούμεν από τον διαιτητήν του σημερινού αγώνος.
ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΝ!!
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα βρεθούμε είς την δυσάρεστον θέσιν να τον φεγαδιάσουμε!!
Αναμαίνομεν...

ΣΠΟΡ
Είς το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου θα πραγματοποιηθή σήμερον την 3ην απογευματινήν ή μετά πολλού ενδιαφέροντος αναμενομένη ποδοσφαιρική συνάντησις μεταξύ του Πρωταθλητού Δωδεκανήσου Διαγόρα και του Πρωταθλητού Αργολιδοκορινθίας Παγκορινθιακού.
Ο αγών είναι διά τούς Προκριματικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Ως εγνώσθη ο Διαγόρας θα αγωνισθή με την ακόλουθον σύνθεσιν: Πετρίδης, Κωνσταντίνου, Δελαπόρτας, Σκούλουκας, Κυπραίος, Ζωΐδης, Πανάγος, Ασπράκης, Σβίνος, Παπαδιός και Κυπριώτης.


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Χθες την πρωΐαν επί τη εορτή του προστάτου των Ναυτικών Αγίου Νικολάου, ετελέσθη είς τον ομώνυμον ιερόν ναόν της πόλεως η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλεξάνδρου και παρουσία του Δημάρχου κ. Πετρίδη, του Λιμενάρχου Ρόδου κ. Γελαδάκη και εκπροσώπων των λοιπών τοπικών αρχών. Την λειτουργίαν παρηκολούθησαν επίσης οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Φιλαρμονικής του Δήμου οι οποίοι είχον μεταβή διά να μετάσχουν της πομπής της λιτανείας της εικόνος του Αγίου η οποίου τελικώς δεν εγένετο λόγω της κακοκαιρίας.


ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΛΛΕΫ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ


Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών υπό της Ελληνικής Λέσχης Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου μελετάται όπως η διεξαγωγή των αυτοκινητικών αγώνων Ράλλυ Ακριβείας, ταχύτητος και αναβάσεως, γίνη κατά το 1959 είς την Κέρκυραν.

Ως γνωστόν, εφέτος οι εν λόγω αγώνες εγένοντο είς την Ρόδον, είχον προκαλέσει δέ ζωηρόν ενδιαφέρον και αξιόλοηον τουριστικήν κίνησιν, ενώ είχον συζητηθή και λεπτομέρειαι διά την καθιέρωσιν της διεξαγωγής των κατ’ έτος είς την νήσον μας.

Κατά τάς αυτάς πληροφορίας, διάφοροι παράγοντες της Δωδεκανήσου είς Αθήνας, ενεργούν διά να μη αποφασισθή υπό της ΕΛΠΑ η διεξαγωγή των αγώνων είς Κέρκυραν και διά να ληφθή απόφασις διά την καθιέρωσιν της διεξαγωγής αυτών είς Ρόδον.