Αδήριτη η ανάγκη δημιουργίας  Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ρόδο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποίησαν διαδοχικές επαφές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Ρόδου, παραδίδοντας το ψήφισμά τους.

Η πρόεδρος Σταυρούλα Καπούλα, η γενική γραμματέας Άννα Μ. Σαρρή, η οργανωτική γραμματέας Καλλιόπη Χρήστου, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ», συναντήθηκαν συγκεκριμένα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και του κατέθεσαν τα αιτήματά τους για μια καλύτερη, δικαιότερη και ευκολότερη ζωή για τα ΑμεΑ, καθώς επίσης και για την πρόθεσή τους για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ρόδο. Μία δομή βραχείας φιλοξενίας που θα φιλοξενεί άτομα με αναπηρία βοηθώντας τα να αυτονομηθούν. 

Επίσης, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Χατζημάρκο για την έμπρακτη στήριξη και για την πολύτιμη βοήθειά του στην ένταξη του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο». 

Αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Δήμο Ρόδου, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, προσφέροντας δώρα σε όλους τους ωφελουμένους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Person with Disabilities) θεσπίστηκε με απόφαση του ΟΗΕ το 1992 και τηρείται έκτοτε κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό, τη φιλανθρωπία και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.