Αύριο θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Ρόδο

Αύριο θα φωταγωγηθεί  το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Ρόδο

Αύριο θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3571 ΦΟΡΕΣ

Μπροστά στην πλατεία Δημαρχείου

Αύριο, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση του δένδρου στην πλατεία Δημαρχείου, μία εκδήλωση η οποία φέτος θα κρατήσει χαμηλότερους τόνους από τον Δήμο της Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, λόγω του τραγικού γεγονότος που συνέβη στο νησί.

Για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Αντιδήμαρχος κα Λίτσα Κρεμαστινού και η τοπική σύμβουλος Ρόδου κα Φωτεινή Καράμπελα, μέλη της επιτροπής στολισμού του Δήμου.

Καταρχήν, η κα Κρεμαστινού μίλησε για μία σεμνή και όμορφη τελετή και κάλεσε τα παιδιά να έρθουν αύριο και να χαρούν με τον στολισμό και τα παιχνίδια, για τα οποία η Επιτροπή έχει προσπαθήσει εδώ και ένα μήνα.

Είπε, ακόμη, ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται υπό τη σκιά του τραγικού γεγονότος στη Ρόδο ωστόσο δεν μπορούσαν παρά να διοργανώσουν μία μικρή και σεμνή τελετή, η οποία θα πλαισιωθεί από τη μπάντα του Δήμου και μία σολίστ βιολιού, καθώς θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

Ήδη, στην πλατεία Δημαρχείου, έχουν στηθεί το λούνα παρκ, η φάτνη και τα κιόσκια και περιμένουν όλους να έρθουν αύριο, ακόμα και με ψιλόβροχο.

Η κα Καράμπελα είπε και εκείνοι ότι περιμένουν όλους για να απολαύσουν τις μελωδίες και τα γλυκίσματα.

Ο στολισμός
Όσον αφορά τον στολισμό της πόλης, σύμφωνα με την κα Κρεμαστινού, φέτος τα στολίδια του κέντρου είναι όλα καινούργια καθώς έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια για ν’ ανανεωθεί ο στολισμός. Επίσης, φέτος, το δένδρο και η άμαξα που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο αγοράστηκαν από τον Δήμο ενώ άλλαξαν λίγο το διάκοσμο ώστε να μην αποκλειστεί το Δημαρχείο από τα σπιτάκια και να βλέπουν όλοι το δένδρο.

Επίσης, στις γειτονιές έχουν τοποθετηθεί τα παλιά δένδρα αλλά όλη η πόλη είναι φωτισμένη και η προσπάθεια συνεχίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμη, και φέτος έγινε η φάτνη στο «Ρόδων» ενώ θα φωτιστεί και το πάρκο της Καρτερίας ώστε όλος ο χώρος γύρω από το Δημαρχείο να είναι στολισμένος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα γίνονται εκδηλώσεις με διάφορα μουσικά συγκροτήματα.

Τέλος, η κα Κρεμαστινού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κα Βάσω Καρυδάκη της οργάνωσης για τον στολισμό όπως και τους ηλεκτρολόγους του Δήμου που δούλεψαν και υπερωριακά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"