Στην... Ιταλία έφθασαν τα εκπαιδευτήρια “Πυθαγόρας”

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Πυθαγόρας” πραγματοποίησαν την καθιερωμενη εκδρομή τους στην Ιταλία μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους (Βασιλάκη Γεωργία, Διακοσταματίου Μιχάλης, Δασκαλάκης Διαμαντής, Δημητριάδη Δέσποινα) από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

Η εκδρομή είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και οι μαθητές αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες. Επισκέφθηκαν το Βατικανό και θαύμασαν έργα από περίπου 800 πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Ραφαήλ, του Τζιότο και του Καραβάτζιο καθώς και χαρακτικά και γλυπτά όπως το άγαλμα του Λαοκόοντα. Ακόμη επισκέφθηκαν το Κολοσσαίο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης.

Τέλος, περιηγήθηκαν στη Φλωρεντία με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και το ιστορικό κέντρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Τέχνης Uffizi και διά ζώσης διδάχθηκαν για τα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Αγγελο, του Τιτσιάνο και του Μποτιτσέλι. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με βόλτες και περιπάτους στις διάσημες και χριστουγεννιάτικα στολισμένες Piazza Navona και Piazza d' Espanya.