Στην... Ιταλία έφθασαν τα εκπαιδευτήρια “Πυθαγόρας”

Στην... Ιταλία έφθασαν τα εκπαιδευτήρια “Πυθαγόρας”

Στην... Ιταλία έφθασαν τα εκπαιδευτήρια “Πυθαγόρας”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Πυθαγόρας” πραγματοποίησαν την καθιερωμενη εκδρομή τους στην Ιταλία μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους (Βασιλάκη Γεωργία, Διακοσταματίου Μιχάλης, Δασκαλάκης Διαμαντής, Δημητριάδη Δέσποινα) από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.

Η εκδρομή είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και οι μαθητές αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες. Επισκέφθηκαν το Βατικανό και θαύμασαν έργα από περίπου 800 πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Ραφαήλ, του Τζιότο και του Καραβάτζιο καθώς και χαρακτικά και γλυπτά όπως το άγαλμα του Λαοκόοντα. Ακόμη επισκέφθηκαν το Κολοσσαίο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης.

Τέλος, περιηγήθηκαν στη Φλωρεντία με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και το ιστορικό κέντρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Τέχνης Uffizi και διά ζώσης διδάχθηκαν για τα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Αγγελο, του Τιτσιάνο και του Μποτιτσέλι. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με βόλτες και περιπάτους στις διάσημες και χριστουγεννιάτικα στολισμένες Piazza Navona και Piazza d' Espanya.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»