Ρόδος: Θύμα απάτης ένας ακόμα επιχειρηματίας

Ρόδος: Θύμα απάτης ένας ακόμα επιχειρηματίας

Ρόδος: Θύμα απάτης ένας ακόμα επιχειρηματίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2680 ΦΟΡΕΣ

Του έταξαν επιδότηση χιλιάδων ευρώ

Θύμα εξαπάτησης έπεσε 60χρονη επιχειρηματίας στη Ρόδο η οποία πείστηκε και κατέθεσε σε λογαριασμό 13.500 ευρώ προκειμένου δήθεν να «ενεργοποιηθεί» επιδότηση για την επιχείρησή της, μέσω ΕΣΠΑ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία διερευνά την υπόθεση, προχθές το πρωί η 60χρονη ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου, έλαβε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτήν άτομο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ. Ο άγνωστος δράστης κατάφερε να πείσει την 60χρονη ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρησή της πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο όμως για να ενεργοποιηθεί και να μπορέσει να εκταμιεύσει το ποσό που δικαιούται (πολλαπλάσιου ύψους), θα έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Alpha Bank το ποσό των 13.500 ευρώ!
Η 60χρονη κατέθεσε τα χρήματα και όταν διαπίστωσε ότι εξαπατήθηκε προσέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται προανάκριση.
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης επιχειρηματιών της περιοχής μας, κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται από το καλοκαίρι.
Ειδικότερα στο τέλος Ιουλίου 2018 στο νησί της Σύμης μια ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων «είδε» να κάνει «φτερά» ποσό της τάξης των 5000 ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για να εισπράξει στη συνέχεια επιδότηση για την επιχείρησή της.

Στις αρχές Αυγούστου διαλευκάνθηκε αντίστοιχη περίπτωση απάτης σε βάρος επιχειρηματία στην Τήλο και με κατηγορούμενους έναν 35χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό Ουκρανικής καταγωγής οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, ενώ φέρεται να έχει εμπλοκή και ένα ακόμα άτομο, συνεργός των δύο ανδρών το οποίο όμως παραμένει άγνωστο.
Επίσης στα μέσα Αυγούστου με την ίδια μέθοδο εξαπατήθηκε και 57χρονος επιχειρηματίας στη Λέρο, ο οποίος προκειμένου να πάρει τη δήθεν επιχορήγηση κατέβαλε στο λογαριασμό που του έδωσε ο άγνωστος δράστης το ποσό των 3000 ευρώ.

Αλλά και στο τέλος Αυγούστου στην Κω άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη καταλυμάτων, δηλώνοντας του ότι είναι από τραπεζικό κατάστημα και πως έχει προεγκριθεί για την επιχείρησή του μεγάλη επιχορήγηση, καταφέρνοντας έτσι να καταθέσει ο επιχειρηματίας στην τράπεζα το ποσό των 6.200 ευρώ τα οποία χρήματα και «εξαφανίστηκαν».
Τέλος, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2018 άγνωστος δράστης επικοινώνησε με 57χρονο κάτοικο Χάλκης και του εμφανίστηκε ως ανώτερος αξιωματικός του στρατού, του δήλωσε ότι είχε οικονομικά προβλήματα και ανάγκη τα χρήματα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσε για την αδελφή του. Ο 57χρονος πείσθηκε και έτσι του κατέθεσε σε λογαριασμό το ποσό των 900 ευρώ.

Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί, ο 57χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση στο τέλος Νοεμβρίου διαπιστώνοντας, ότι δράστης ήταν ένας 53χρονος από τη Χίο ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές της χώρα μας για παρόμοια «δραστηριότητα».
Πάντως με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.
Επίσης να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών