Συνεχίζεται η προσφορά στην κοινωνία από τη «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Συνεχίζεται η προσφορά  στην κοινωνία από τη «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Συνεχίζεται η προσφορά στην κοινωνία από τη «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Πρόγραμμα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και προληπτικής ιατρικής θα υλοποιήσει για τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΠΕΔΝΑ.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα συναφθεί και το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ. Θα περιλαμβάνει επισκέψεις εξειδικευμένων γιατρών τόσο σε νησιά όσο και σε απομακρυσμένα χωριά, σχολεία ακόμα και ιδρύματα.

Ειδικότερα:
Μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης ύψους 140.000,00€, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕΔΝΑ και της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ», θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για τη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής, στους κατοίκους των νησιών του Νομού Δωδεκανήσου: Χάλκη, Τήλο, Σύμη, Καστελόριζο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Πάτμο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Κάσο, Νίσυρο, λέρο, Κω, Κάλυμνο και Ρόδο (σχολεία, απομακρυσμένα χωριά και Ιδρύματα Ρόδου) και όπου αλλού επιβάλλουν οι συνθήκες και δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί.

Τα ιατρικά κλιμάκια, ανάλογα με τις ελλείψεις των νησιών, αποτελούνται από ιατρούς των παρακάτω ειδικοτήτων:

Παθολόγο, Γενικής Ιατρικής, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Οφθαλμίατρο, Ορθοπεδικό, Γυναικολόγο, ΩΡΛ, Ουρολόγο, Χειρουργό, Δερματολόγο, Οδοντίατρο, Ψυχίατρο, Νευρολόγο, Πνευμονολόγο, Ρευματολόγο, Ενδοκρινολόγο κι όποια άλλη ειδικότητα κριθεί αναγκαία.

Η ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θα πραγματοποιήσει προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνων και λοιπών νεοπλασιών στον γενικό πληθυσμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα νησιά της Δωδεκανήσου και θα συμμετέχουν ιατροί της Ελληνιής Ογκολογικής Εταιρείας των παρακάτω ειδικοτήτων: χειρουργός-γυναικολόγος-θωρακοχειρουργός-πνευμονολόγος-δερματολόγος-πλαστικός χειρουργός-ενδοκρινολόγος-παθολόγος. Το κλιμάκιο θα περιλαμβάνει νοσηλεύτρια και γραμματέα.

Επίσης ομάδα ειδικευμένων ιατρών αποτελούμενη από διάφορες ειδικότητες θα κάνει επισκέψεις σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα παραρτήματα αυτού (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου (Κ.Α.Φ.Κ.Α.), Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, Οίκος Ευγηρίας Δωδεκανήσου Χαραλάμπειο Γηροκομείο κτλ), τα οποία δεν διαθέτουν γιατρούς ειδικότητας.

Τέλος, ομάδα ειδικευμένων οδοντριάτων για ΑΜΕΑ θα επιληφθεί θεμάτων περίθαλψης σε παιδιά και ενήλικους ΑΜΕΑ στα παραρτήματα του Κέντορυ Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου