Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1452 ΦΟΡΕΣ

Tο 2o Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου συμμετέχει στο διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» από 1.9.2018, με τίτλο: «Sharing time, connecting learnings – moments partagés, apprentissages connectés». Η συντονίστρια χώρα είναι η Γαλλία με εταίρους σχολεία από την Ισπανία, την Ουαλία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα. Ο κεντρικός σκοπός του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποιήθηκε η 1η Διακρατική συνάντηση μεταξύ των εταίρων στη Γαλλία και συγκεκριμένα στα σχολεία “Ecole elementaire de Cosnac” και “Ecole primaire de Saint Viance”.

Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος Erasmus+ κ. Ελένη Μπύρου δασκάλα της Ε΄2 Τάξης και υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, κ. Γιώργος Ευθυβουλίδης δάσκαλος της Δ΄3 Τάξης και η κ. Ευαγγελία Πελεκάνου δασκάλα Αγγλικών συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις της πρώτης συνάντησης μαζί με τους συναδέλφους τους εκπροσώπους από τις χώρες – εταίρους.

Οι πέντε εταίροι μέσα από τις κοινές δράσεις τους επιδιώκουν «ν’ ανοίξουν» τα σχολεία που εκπροσωπούν και να φέρουν σε επαφή τους μαθητές τους με τους πολιτισμούς των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των προφίλ των εκπαιδευτικών δίνοντας νόημα και κίνητρο στο λειτούργημά τους με την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και ειδικότερα δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή της θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης. Μέσα από την διεξαγωγή της έρευνας για την ανίχνευση των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης των μαθητών και την ανάλυση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν, οι παιδαγωγικές ομάδες του προγράμματος θα συμβάλλουν στον αγώνα κατά του φαινομένου της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μαθησιακών στρατηγικών που να ανταποκρίνονται στο μαθησιακό προφίλ του εκάστοτε μαθητή, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και με τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η προετοιμασία και η οργάνωση των Γάλλων συναδέλφων ήταν υποδειγματική και οι δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολείων πολύ ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές. Το πρόγραμμα κάθε ημέρας έκλεινε με μια ξενάγηση και δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα.

Η ελληνική αποστολή, που εκπροσώπησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στην πρώτη κινητικότητα στην πόλη Brive La Gaillarde, επέστρεψε στη Ρόδο με πολλές εμπειρίες, καινοτόμες ιδέες, αξέχαστες στιγμές και ενθουσιασμό. Μέσα από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου προσδοκά να βελτιώσει και να αναβαθμίσει το επαγγελματικό προφίλ του εκπαιδευτικού και να προάγει τη δικτύωση του σχολείου με φορείς και σχολεία τοπικά, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο. Επιδιώκει επίσης να καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα για κάθε μαθητή χωρίς αποκλεισμούς, να εμπνεύσει τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αποδοχή και την ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία ευρύτερα.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων