Την «έπεσαν» στο πούλμαν με τους έφηβους!

Την «έπεσαν» στο πούλμαν με τους έφηβους!

Την «έπεσαν» στο πούλμαν με τους έφηβους!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2072 ΦΟΡΕΣ

Ρίψη… οπωροκηπευτικών από αγνώστους στο λεωφορείο που μετέφερε τις αποστολές των ομάδων από την Κάλυμνο έξω από το γήπεδο της Κω

Η άκρως ενδιαφέρουσα και συναρπαστική τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος εφήβων δυστυχώς «αμαυρώθηκε» από ένα αρνητικό περιστατικό που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με αγωνιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά τη λήξη των δύο συνεχόμενων αναμετρήσεων στο κλειστό γυμναστήριο της Κω, Φοίβος – ΕΑΚΑ και Ιπποκράτης – Ακαδημία, οι ομάδες της Καλύμνου επιβιβάστηκαν στο πούλμαν για να πάνε στο λιμάνι και να επιστρέψουν στο νησί τους.

Μέσα στο πούλμαν ήταν οι νεαροί αθλητές και των δύο ομάδων, οι προπονητές τους και μερικοί συνοδοί. Βάσει μαρτυρίας, καμιά τριανταριά νέοι σε ηλικία και κατά πάσα πιθανότητα όχι ελληνικής καταγωγής, που δεν έχουν αθλητική ιδιότητα και δεν ανήκουν σωματειακά κάπου, εμφανίστηκαν ξαφνικά με απειλητικές διαθέσεις κι άρχισαν να εκτοξεύουν πορτοκάλια, νεράντζια και λεμόνια στο πούλμαν!

Η «πολιορκία» με τα οπωροκηπευτικά έληξε με την άμεση συνδρομή των ανθρώπων του Ιπποκράτη, όπως ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Αντώνης Ασημακόπουλος, οι οποίοι μάλιστα δεσμεύθηκαν να επιληφθούν του θέματος και να πάρουν μέτρα ώστε να μην ξαναγίνει το παραμικρό.
Να σημειώσουμε φυσικά πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί όμως το πούλμαν υπέστη φθορές.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Φοίβος: «Τo Δ.Σ. του Α.Σ. Φοίβος Κω καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις απαράδεκτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, έξω από το κλειστό γυμναστήριο Κω και ως στόχο είχαν το λεωφορείο που μετέφερε τις ομάδες καλαθοσφαίρισης της ΕΑΚΑ και Ακαδημίας Καλύμνου, μετά το πέρας των αγώνων τους.

Τέτοιου είδους σκηνές δεν τιμούν τον κωακό αθλητισμό και δεν έχουν καμία σχέση με την οφειλόμενη φιλοξενία που αρμόζει να προσφέρεται σε όλα τα αντίπαλα σωματεία που έρχονται στο νησί για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Ελπίζουμε να ήταν το πρώτο και το τελευταίο θλιβερό περιστατικό και όλοι μαζί, σύλλογοι και φορείς, να διαφυλάξουμε του ήθος και ευ αγωνίζεσθαι που προάγει ο αθλητισμός».
Η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια δυστυχώς έβαλε στο περιθώριο το αγωνιστικό μέρος το οποίο άξιζε της μέγιστης προσοχής, δεδομένου ότι διεξήχθησαν δύο πολύ ωραία παιχνίδια, ειδικά το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ιπποκράτη και την Ακαδημία Καλύμνου, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 70-63.
Και στον Όμιλο Ρόδου είχαμε σπουδαία αναμέτρηση.

Το ζευγάρι του περσινού τελικού του φάιναλ φορ, Ιάλυσος και Κολοσσός, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής με τους «ερυθροκίτρινους» να υποχρεώνουν τους «θαλασσί» στην πρώτη τους ήττα με 51-49 και μάλιστα με ανατροπή καθώς ήταν πίσω στο σκορ με 18π.

Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΥ: Ροδίων Άθλησις – Γαλάζια Ακαδημία 58-85, Ιάλυσος – Κολοσσός 51-49, Διαγόρας – Σύμη αναβολή.

Βαθμολογία: 1) Ιάλυσος (3-1) 7β., 2) Κολοσσός (3-1) 7, 3) Γαλάζια Ακαδημία (2-2) 6, 4) Διαγόρας (2-1) 5, 5) Σύμη (1-2) 4, 6) Ροδίων Άθλησις (0-4) 4.
ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΣΩΝ: Φοίβος – ΕΑΚΑ 56-46, Ιπποκράτης – Ακαδημία Καλύμνου 63-70, ρεπό ΑΕ Δικαίου.
Βαθμολογία: 1) Ακαδημία Καλύμνου (3-0) 6β., 2) Φοίβος (2-2) 6, 3) Ιπποκράτης (2-1) 5, 4) ΕΑΚΑ (1-2) 4, 5) ΑΕΔ (0-3) 3.

*ο Φοίβος δεν έχει εκτίσει το ρεπό του.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης