Δρούτσας: Το "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης

Δρούτσας: Το "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης

Δρούτσας: Το "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης για την Ελλάδα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει τις εθνι

Το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης για την Ελλάδα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει τις εθνικές θέσεις.

"Ακούγεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους πιθανόν να οδηγήσει στο να υποχωρήσουμε από τις θέσεις μας, Η χώρα μας όμως δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο απώλειας μέρους του εθνικού κύρους της. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που έκανε κακή διαχείριση. Δεν βρισκόμαστε όμως σε δυσχερή θέση και κοιτάμε πάντα τους συμμάχους μας στα μάτια", σημείωσε ο κ. Δρούτσας.

"Η Ελλάδα διαθέτει επαρκή ισχύ για να προστατέψει τα συμφέροντα της και να διαμορφώνει τα τεκταινόμενα στη περιοχή. Όποτε ο ελληνικός λαός είχε ομοθυμία απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις" πρόσθεσε.

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης όσο και οι βουλευτές του κόμματος του υποστήριξαν ότι παραμένει ο κίνδυνος να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλους συμβιβασμούς λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ ο κ. Δρούτσας, απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ που μίλησαν για υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ότι η θέση της χώρας μας είναι μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" μπορεί να είναι βάση συζήτησης για την Ελλάδα. "Ναι το Βόρεια Μακεδονία συγκαταλέγεται στις ιδέες Νίμιτς και εντάσσεται στο προκαθορισμένο πλαίσιο που μπορεί να είναι βάση συζήτησης. Δεν μπορεί όμως η Ελλάδα να επιδεικνύει τη βούληση της για λύση. Θα πρέπει και η άλλη πλευρά να αποδείξει ότι επιθυμεί ειλικρινά να διαπραγματευτεί", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά