Τσιγγάνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για κλοπές

Τσιγγάνος καταδικάστηκε  σε κάθειρξη 7 ετών για κλοπές

Τσιγγάνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη

Ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο Ρομά, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε τουλάχιστον 8 κλοπές σε αγροκτήματα και αποθήκες της περιοχής μας, αφαιρώντας μηχανολογικά εξαρτήματα, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα!

Ο δράστης συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2018 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονταν άλλα πέντε άτομα, που φέρονται ως συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί κάτι έως τώρα.

Έτσι προχθές, ο 33χρονος Ρομά βρέθηκε μόνος του στο εδώλιο του δικαστηρίου το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την ποινή των 7 ετών κάθειρξης, ενώ με την ίδια απόφαση το δικαστήριο τον έστειλε πίσω στη φυλακή όπου κρατούνταν, καθώς η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, ύστερα από ενδελεχή και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα πριν τη σύλληψή του, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ανοικτού τύπου) μετέβαινε σε μη αστικές – αραιοκατοικημένες περιοχές της Ρόδου και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια συνεργών, από αποθήκες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις εργαλεία, μηχανολογικά εξαρτήματα και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα.

Από τη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών μία εκ των οποίων διεπράχθη στην περιοχή της Ιαλυσού και οι υπόλοιπες επί της Ρόδου - Λίνδου.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι, ο 33χρονος δράστης:
• Την 11.12.2017 το απόγευμα μετέβη σε απομονωμένη κατοικία και αφαίρεσε αλουμινένια κουφώματα. Επίσης, την 23-12-2017 το πρωί μετέβη εκ νέου στην ίδια κατοικία και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα, αλλά έγινε αντιληπτός και εγκατάλειψε την προσπάθειά του.

• Την 20.12.2017 πρωινές ώρες αφαίρεσε από αποθήκη, μεταξύ άλλων, δύο μοτέρ επαγγελματικών ψυγείων

• Την 26.12.2017 αφαίρεσε από μηχανουργείο -6- ανοξείδωτα βαρέλια και -3- φύλλα αλουμινίου. Επίσης την ίδια ημέρα βραδινές ώρες παραβίασε επιχείρηση-συνεργείο αυτοκίνητων και αφαίρεσε διάφορα υλικά.

• Πριν δέκα ημέρες αφαίρεσε από ξενοδοχειακή επιχείρηση εξοπλισμό εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων.

• Την 02.01.2018 το απόγευμα μετέβη σε εμπορική επιχείρηση και αφού παραβίασε «κοντέινερ» αφαίρεσε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

• Την 07.01.2018 το απόγευμα αφαίρεσε με τη βοήθεια συνεργών του από εμπορική επιχείρηση επαγγελματικούς αεροψυκτήρες.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο