Για βιασμό 15χρονης κατηγορείται Αλβανός

Για βιασμό 15χρονης κατηγορείται Αλβανός

Για βιασμό 15χρονης κατηγορείται Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3131 ΦΟΡΕΣ

Έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 5 ετών

Την ποινή των 5 ετών κάθειρξης στην οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα θα επιχειρήσει να μειώσει στις αρχές Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 28χρονος που κατηγορείται για το βιασμό πριν από εννέα χρόνια 15χρονης αλλοδαπής Αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω έκρινε ένοχο τον 28χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 28χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 8 Ιανουαρίου 2018.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 28χρονο παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Βλάχος. Η υπόθεση φαίνεται να εκτυλίχθηκε όταν ο 28χρονος ήταν σε ηλικία 19 ετών και η αλλοδαπή μόλις 15 ετών, οπότε και η τελευταία ξεκίνησε να εργάζεται στην ίδια επιχείρηση με τον 28χρονο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου το 2011 όταν απολογήθηκε ο 28χρονος αλλά και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, η νεαρή κοπέλα άρχισε να τον φλερτάρει χωρίς όμως εκείνος να ανταποκρίνεται. Όταν κάποια στιγμή του είπε στα ίσια τις .. επιθυμίες της, ο 28χρονος της δήλωσε ότι έχει σχέση. Λίγες μέρες μετά η κοπέλα τον κατήγγειλε για βιασμό στις αστυνομικές αρχές της περιοχής μας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και η απολογία του 28χρονου έγινε στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν ο 28χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3000 ευρώ. Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου η νεαρή αλλοδαπή κατέθεσε ξεσπώντας αρκετές φορές σε λυγμούς και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα κατά δήλωσή της είχαν συμβεί.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος επέμεινε στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή όλα έγιναν επειδή δεν υπέκυψε στο φλερτ της ανήλικης κοπέλας.
Τελικά το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 28χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο