Έμειναν... αμανάτι στο Άμστερνταμ  αλλά δεν θα αποζημιωθούν!

Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου (ειδικές διατάξεις για τις μικροδιαφορές) η αίτηση που έκαναν δύο φίλοι διεκδικώντας το ποσό των περίπου 5.000 ευρώ έκαστος από δύο αεροπορικές εταιρείες, στις λίστες των οποίων δεν «φαίνονταν» τα εισιτήρια επιστροφής τους με αποτέλεσμα να μείνουν αμανάτι στην Ολλανδία.

Οι δύο φίλοι διά του δικηγόρου τους κ. Χριστόφορου Καλογήρου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το ποσό αυτό από τις αεροπορικές εταιρείες για τα επιπλέον έξοδα που έκαναν αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Η υπόθεση εξετάστηκε από το Ειρηνοδικείο πριν από περίπου ένα χρόνο και πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση με την οποία και απορρίπτεται λόγω αοριστίας το αίτημα των δύο φίλων.

Τις δύο αεροπορικές εταιρείες εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παναγιώτα Θανασιά και Ιωάννης Βρούχος.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 οπότε και οι δύο φίλοι διά μέσου πρακτορείου που έχει σελίδα στο διαδίκτυο αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για μία πτήση μετ’ επιστροφής από Ρόδο για Άμστερνταμ. Μάλιστα η επιστροφή θα γίνονταν με ενδιάμεσες στάσεις.

Πράγματι οι δύο φίλοι πήγαν στο ταξίδι τους κανονικά και ήρθε η ημέρα της επιστροφής κατά την οποία έχοντας στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (εκτυπωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ταυτότητες) για να επιβιβαστούν στην πτήση τους, πήγαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.  

Ωστόσο παρά την παρουσία τους στον έλεγχο των εισιτηρίων με επιβεβαιωμένη κράτηση και εντός της οριζόμενης ώρας, ενημερώθηκαν μετά από έλεγχο ότι τα εισιτήριά τους δεν μπορούν να εντοπιστούν στο σύστημα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα πετούσαν και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να επιτραπεί η επιβίβασή τους!

Μάλιστα οι δύο φίλοι καταγγέλλουν στην αγωγή τους  την άρνηση οποιασδήποτε βοήθειας από πλευράς υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας να τους προσφέρουν την όποια βοήθεια αλλά και την απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, λόγω της καταγωγής τους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν οι δύο φίλοι να μείνουν αμανάτι στην Ολλανδική πόλη με ελάχιστα χρήματα που δεν έφταναν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι υποχρεώθηκαν σε συγγενείς τους να τους στείλουν χρήματα για να πληρώσουν το ξενοδοχείο όπου διέμειναν δύο βράδια, ενώ ένα βράδυ το πέρασαν στις... καρέκλες του αεροδρομίου για λόγους οικονομίας και φυσικά να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά (αφού έκαναν κράτηση τελευταία στιγμή) τα εισιτήρια επιστροφής τους.

Οι δύο φίλοι επέστρεψαν τελικά τέσσερις μέρες αργότερα και με άλλη εταιρεία στο νησί μας, όμως για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τα έξοδα που έκαναν κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να τους καταβληθεί από τις δύο αεροπορικές εταιρείες το ποσό των 4.930 ευρώ στον καθένα, αίτημα το οποίο τελικά και απορρίφθηκε.