Την ενοχή του πρώην διευθυντή της Αγροτικής πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην διευθυντή της  Αγροτικής πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην διευθυντή της Αγροτικής πρότεινε ο εισαγγελέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2843 ΦΟΡΕΣ

Στις 9 Ιανουαρίου θα εκδοθεί η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στις 9 Ιανουαρίου θα εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία κατηγορούνται εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου 2018 το μεσημέρι με την εξέταση της πρώτης μάρτυρος κατηγορίας και διεκόπη για τις 15 Νοεμβρίου και εν συνεχεία για χθες (12 Δεκεμβρίου) οπότε και ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, έγινε η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και οι αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφαση και διέκοψε για το μεσημέρι της 9ης Ιανουαρίου 2019 οπότε και θα την ανακοινώσει. Πάντως χθες στην πρότασή του, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή όπως κατηγορείται του πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, την ενοχή του 55χρονου συνέταιρου του για το αδίκημα μόνο της νομιμοποίησης εσόδων και όχι της υπεξαίρεσης και ζήτησε την απαλλαγή ελλείψει δόλου τεσσάρων κατηγορουμένων και την αθώωση των λοιπών τριών.

Σημειώνεται πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου, κ. Κώστας Διακονής είχε καταθέσει στο δικαστήριο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί αντιφατικότητας στις κατηγορίες που βάραιναν τον πελάτη του, και αντίστοιχη πρόταση έγινε και από τον εισαγγελέα της έδρας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, παραπέμφθηκαν σε δίκη ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου, ο 55χρονος συνεταίρός του και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπεται και ο 55χρονος συνέταιρός του για συνέργεια στις πράξεις αυτές, καθώς και άλλα επτά άτομα για πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης παράνομων εσόδων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του σχετικού νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο πρώην διευθυντής αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε REPO, δηλαδή σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας. Στη συνέχεια συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Κώστας Διακονής, Άκης Δημητριάδης, Ιωάννης Γιαλλούσης, Φώτης Κωστόπουλος και πολιτική αγωγή ο κ. Ιωάννης Πάππου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο