Τάσος Λαουδίκος, ένα  παράδειγμα δια βίου άθλησης

Στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου Ρόδου έγινε χθες το μεσημέρι η εκδήλωση για τη βράβευση του Τάσου Λαουδίκου, του αθλητή με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Μάλαγα και τον ακοντισμό στην κατηγορία 40.

Μετά την τεράστια αυτήν επιτυχία, ο Δήμος Ρόδου και προσωπικά ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος θέλησε να τιμήσει τον αθλητή που ξεκίνησε από τον Διαγόρα και στη συνέχεια είχε επιτυχίες με τον Κάλυμνος 2000 και την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  Χαράλαμπος Κόκκινος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Ευάγγελος Μανδρακός, ο πρόξενος της Τουρκίας Ατίφ Σεκερσίογλου, ο πατέρας Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου Μιχάλης Παυλούς, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι του στρατηγού της 95ΑΔΤΕ και του Λιμεναρχείου Ρόδου μαζί με μέλη της οικογένειας του Τάσου Λαουδίκου, φίλους και αθλητές-αθλήτριες που προετοιμάζει ως προπονητής και εκπροσώπους των χορηγών του.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Φώτης Χατζηδιάκος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο προσφάτως και αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο με το βιογραφικό του Τάσου Λαουδίκου και τις επιτυχίες του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δήμαρχος τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο Τάσος Λαουδίκος ως παράδειγμα και για τους νεότερους όσον αφορά τη δια βίου άθληση, μακριά από οποιεσδήποτε ουσίες και στηριζόμενος στις δυνάμεις του για να φτάσει τελικώς στην επιτυχία.

Ανέφερε επίσης το πόσο μπορεί να βοηθήσει η ενασχόληση με τον αθλητισμό τους νέους για ν’ αποφύγουν τις… κακές παρέες αλλά και να επικεντρωθούν όπως πρέπει συνδυάζοντας τον με σπουδές, όπως ο Ροδίτης πρωταθλητής. Μάλιστα έκανε και πρόταση στον πρόξενο της Τουρκίας να γίνει μια σύμπραξη για τη διοργάνωση αγώνων με αθλητές από τη Ρόδο και τη γειτονική χώρα.

Επίσης σημείωσε πως οι χορηγοί παίζουν σημαντικό ρόλο κι αν υπήρχαν περισσότεροι, θα είχαν οι αθλητές ευκαιρίες συμμετοχών σε σημαντικότερους αγώνες. Ο Φώτης Χατζηδιάκος μετά τις δηλώσεις του τίμησε τον Τάσο Λαουδίκο με πλακέτα και ένα βιβλίο με την ιστορία της Ρόδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας.

Ο Μιχάλης Παυλούς πήρε το λόγο ως εκπρόσωπος του τοπικού στίβου κι ένας απ’ αυτούς που προέτρεψαν τον Τάσο Λαουδίκο ν’ ασχοληθεί με το άθλημα, αναφέροντας πως είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση ενώ συνεχάρη τον Δήμο Ρόδου και την οικογένειά του για τη στήριξη ώστε να φτάσει στην κορυφή. Επίσης μετέφερε τα συγχαρητήρια του ΣΕΓΑΣ για την επιτυχία του.
Εν συνεχεία ο πατέρας Ιωάννης συνεχάρη τον αθλητή κι έδωσε τις ευχές του προς όλους για τα Χριστούγεννα, αλλά το λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι της 95 ΑΔΤΕ όπως επίσης του Λιμεναρχείου Ρόδου για να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του μεταλλίου αυτού για το νησί και τους νέους του.

Ο πρόξενος της Τουρκίας δήλωσε πως αισθάνεται Ροδίτης έστω αυτό το μικρό διάστημα στο νησί μας και έδωσε επίσης τα συγχαρητήρια του, όπως και ο Χαράλαμπος Κόκκινος τονίζοντας το ότι οι νεαροί αθλητές θα πρέπει να παραδειγματίζονται από την παρουσία του Τάσου Λαουδίκου. Ο Σάββας Διακοσταματίου διάβασε το μήνυμα στο κινητό του από τον Σεπτέμβρη, όταν τον ενημέρωσε ο Τάσος Λαουδίκος για την επιτυχία του στη Μάλαγα και ανέφερε τη σημαντική συνεργασία για να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στην Ισπανία.

Ως εκπρόσωπος της οικογένειάς του επίσης, το λόγο πήρε ένας από τους εξαδέλφους του Τάσου Λαουδίκου, ο Γεώργιος Λαουδίκος, και ανέφερε κάποια πράγματα για την πορεία του μαζί με την υπερηφάνεια για την επιτυχία του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο αθλητής που ανέφερε, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, πως είναι μεγάλη τιμή αυτή η βράβευση ως δικαίωση για την προσπάθεια τόσων ετών. Για την επιτυχία, πέραν από τις θυσίες και την επιμονή μέσα από τον καθαρό αθλητισμό, έπαιξε ρόλο η οικογένεια και προέτρεψε τα παιδιά εκεί να κάνουν όνειρα και να έχουν τρόπο ζωής την άθληση, γιατί μέσα απ’ αυτήν θα αποκομίσουν μόνο κέρδος.

Η ζωή είναι θέμα επιλογών, ανάφερε, για να έχει ο καθένας την πορεία του, γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να έχουν πίστη στον εαυτό τους και να είναι κοντά στην οικογένειά τους. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι με σεβασμό, πειθαρχία, αγάπη και θυσίες έρχονται οι επιτυχίες αφού το ταλέντο αξιοποιείται μόνο με τη συνεχή δουλειά.