Στη Ρόδο ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. George Loucas

Στη Ρόδο θα παραστεί ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. George Loucas με αφορμή την παράδοση ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου κ. Αντωνίου Γιαννικουρή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018. Τον Ύπατο Πρόεδρο (Supreme President) θα συνοδεύουν οι εκπρόσωποι του Ύπατου Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ (Supreme Lodge) από τις ΗΠΑ Ύπατος Γραμματέας (Supreme Secretary) κ. George Horiates, Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης (Supreme Governor Region 10) κ. Phanos Pitiris και οι εκπρόσωποι της  Ελληνικής Περιφέρειας (D- 25) Κυβερνήτης (District Governor) κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης και Αντικυβερνήτης (Lt District Governor) κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.  

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στις ΗΠΑ. Στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και έργα υποδομής στην χώρα ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, πτέρυγα ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»).

Η παρουσία της ηγεσίας της ΑΧΕΠΑ από τις ΗΠΑ στο νησί μας, είναι ένας συμβολισμός που ενισχύει τη σημαντικότητα του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την περιοχή μας.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη νησιωτικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική Δωδεκάνησος, το νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα για μία ακόμα φορά η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Απόδημου Ελληνισμού για τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας.