Θα ληφθούν μέτρα κατά της εταιρείας της νέας μαρίνας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, με απόφαση που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση, εξουσιοδότησε τη νομική υπηρεσία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου σε σχέση με την Εταιρία που διαχειρίζεται τη νέα μαρίνα Ρόδου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, χαρακτήρισε το θέμα μείζον αλλά περιορίστηκε στο να πει ότι αυτό που έκαναν είναι ως αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία να προβούν στην εντολή προς τη νομική υπηρεσία να πράξει όλα εκείνα που πρέπει προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου. Πρόκειται για τις οφειλές της Εταιρίας από τα μισθώματα, αφού όπως είπε ο κ. Διακοσταματίου, είχε μπει στη ρύθμιση δύο φορές αλλά την απώλεσε και εφόσον έγινε αυτό είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων.
Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, είπε ότι πρόκειται για πράξεις στις οποίες πρέπει να προβεί η ταμειακή υπηρεσία μόνη της.

Άλλα θέματα

Περίπου στα σαραντά πέντε θέματα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εντός και εκτός ημερησίας διάταξης. Ανάμεσα σ’ αυτά, περιλαμβάνονταν αρκετές εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμού, όπως του έργου για την αποκατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Κισθινίου στη Μεσαιωνική Πόλη, η α’ φάση των αποκαταστάσεων στο στάδιο Διαγόρα.  Σημαντικό είναι επίσης ότι συγκροτήθηκε η Επιτροπή διαγωνισμού και εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης που αφορά στο έργο της αποκατάστασης του κτιρίου Ροδιακής Έπαυλης.
Αυτό σηματοδοτεί και την έναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού για την επισκευή αυτού του εμβληματικού κτιρίου, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος.

Ακόμη, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για την  αντικατάσταση με λαμπτήρες LED των 29 χιλιάδων ιστών του νησιού της Ρόδου, ο Δήμος περνάει στη β’ φάση του σχεδιασμού με την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας των όρων διακήρυξης της επιτροπής συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων LED για την ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση του φωτισμού σε αίθουσες και εργαστήρια κτιρίων δημοτικών σχολείων της δ.ε. Ρόδου.

«Άρα, ο Δήμος, προσπαθεί πλέον συντονισμένα και οργανωμένα να επιτύχει οικονομία αλλά και καλύτερες συνθήκες φωτισμού για την πόλη και το νησί ολόκληρο αλλά και για τα κτίρια», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.