Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Ρόδου ισχύουν από χθες

Ομαλά κύλησε, χθες, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης της Ρόδου αφού οι συμπολίτες μας παρ’ όλο που φάνηκε να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ή να μην έχουν ενημερωθεί, ωστόσο έδειξαν να προσαρμόζονται στα νέα μέτρα δίχως διαμαρτυρίες.

Υπενθυμίζεται ότι, από χθες, και λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, έπειτα από απόφαση της Δημοτικής Αρχής την οποία εφάρμοσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών, έχει πεζοδρομηθεί τμήμα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, οπότε τα οχήματα διοχετεύονται στην οδό Πλωτάρχου Μπλέσσα που άλλαξε κατεύθυνση. Επίσης, κατεύθυνση άλλαξε και η οδός Τάρπον Σπρινγκς.

Στο τμήμα της οδού που πεζοδρομήθηκε τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα όπως και το σχετικό σήμα για πεζόδρομο ενώ στην οδό Τάρπον Σπρινγκς υπήρχαν κώνοι και παρουσία οργάνου της Τροχαίος που ενημέρωνε τους διερχόμενους για τη νέα ρύθμιση.

Βέβαια, οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας που διέρχονταν εκείνη την ώρα με τα οχήματά τους τις οδούς, έδειχναν ότι είτε δεν γνώριζαν για τις αλλαγές είτε επικρατούσε…η δύναμη της συνήθειας.
Πάντως, δεν φαίνεται να υπήρξαν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες. Ωστόσο αυτό μένει να φανεί από την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή κατά τις πρώτες εργάσιμες ημέρες εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πάντως ότι θα αποφορτιστούν συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο όπου υπάρχει «μπλοκάρισμα» κατά τις ώρες αιχμής, ειδικά με την κίνηση των λεωφορείων-πούλμαν και των μεγάλων οχημάτων. Αυτό αναμένεται να φανεί στην πορεία, όπως επίσης και πως θα κυλήσει το μέτρο τις ημέρες των εορτών που η κίνηση στο κέντρο είναι αυξημένη ενώ έχει αποκλειστεί για τα οχήματα και η πλατεία Δημαρχείου όπου έχει στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Αναλυτικά, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από χθες είναι οι παρακάτω:
1. Πεζοδρόμηση τμήματος της Εθνάρχου Μακαρίου και ειδικότερα από τη συμβολή της με την οδό Πλωτάρχου Μπλέσσα έως την Πλατεία Κύπρου και την αλλαγή της κατεύθυνσης της Πλωτάρχου Μπλέσσα.

2. Την αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Τάρπον Σπρινγκς από την Παπάγου προς Πλατεία Κύπρου με την αυτή κατεύθυνση.

3. Τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως από τη συμβολής της με τη Βορείου Ηπείρου και την Ανώνυμη οδό (εκκλησάκι Αγίου Νικολάου) ως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο επί της οδού Ακροπόλεως με την αυτή κατεύθυνση.