Τουρνουά «AHEPA TENNIS CUP»

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ Ρόδου, του συλλόγου Καρκινοπαθών, του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, του ΓΑΣ Ιαλυσός και τη στήριξη της 95 ΑΔΤΕ, ένα σημαντικό ποσό συγκεντρώθηκε και διατέθηκε για την αγορά Ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για το ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Το προηγούμενο Σάββατο μετά την εκδήλωση παράδοσης του υλικού, η αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ αποτελούμενη από κορυφαίους παράγοντες της οργάνωσης από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ελλάδα και του παραρτήματος της Ρόδου, τίμησαν με την παρουσία τους τον Ροδιακό Ομίλο Αντισφαίρισης εντάσσοντας στην 6ωρη διαμονή τους στο νησί, την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του στο Καρακόνερο.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΡΟΑ καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για την ιστορία, τα 70 χρόνια συνεχούς προσφοράς του ομίλου αλλά και το πλούσιο αθλητικό καλεντάρι με τα δύο παγκόσμια, το τριεθνές και  τα πολλά τοπικά και περιφερειακά τουρνουά.
Σημαντική η επισήμανση του Προέδρου του ΡΟΑ Μιχάλη Πανάγου για τη συνεργασία με τους ΑΧΕΠΑ στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, καθώς είναι η 3η φορά τα τελευταία χρόνια που η συνεργασία για την επίτευξη κάποιου στόχου με τη συγκεκριμένη οργάνωση στέφεται με επιτυχία.

Ο ενθουσιασμός και η αλληλοεκτίμηση των παραγόντων κατά τη συνάντηση δεν άργησε να αποδόσει καρπούς, καθώς ο Πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου Αντώνης Γιαννικουρής  πρότεινε τη διοργάνωση Τουρνουά με το όνομα “AHEPA TENNIS CUP” για παιδιά Ελληνο-αμερικανών ομογενών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η πρόταση που έγινε δεκτή από όλους με ενθουσιασμό, αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Ύπατο Γραμματέα (Supreme Secretary) κ. George Horiates, που έσπευσε να εμπλουτίσει τη διοργάνωση, εντάσσοντας μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας για τους συμμετέχοντες.

Ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης (Supreme Governor Region 10) κ. Phanos Pitiris και οι εκπρόσωποι της  Ελληνικής Περιφέρειας (D- 25) Κυβερνήτης (District Governor) κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης και Αντικυβερνήτης (Lt District Governor) κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ανέλυσαν τη σημασία μιας τέτοιας διοργάνωσης για τους ομογενείς αλλά και για το νησί μας.
Φαίνεται πως οι συνέργειες ανθρώπων από διαφορετικά πόστα την κατάλληλη χρονική στιγμή, αποδίδουν και παράγουν έργο για το κοινό καλό και τον τόπο.