Αύριο το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Θεουλάκη

Την Πέμπτη (αύριο) θα γίνει η κηδεία του Μανώλη Θεουλάκη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, ενώ σύμφωνα με παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Ρόδου.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του προς την οικογένεια του Μ. Θεουλάκη, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, αναφέρει τα εξής:
«Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε τον αγαπητό συμπολίτη μας, Μανώλη Θεουλάκη, τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων της Ρόδου, Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου. 

Ο Μανώλης Θεουλάκης υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, ως δάσκαλος. Ως άξιος ερμηνευτής της Βυζαντινής μουσικής παρέδιδε μαθήματα βυζαντινής ψαλμωδίας σε άλλους Ιεροψάλτες και του είχε απονεμηθεί το οφφίκιο του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την ευλαβή παρουσία του στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα. Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο,  ευτύχησαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους, ως διαπρεπείς επιστήμονες και να δημιουργήσουν μία υποδειγματική οικογένεια.

Τα υπέροχα λόγια του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τα οποία τόσες φορές προέφερε, με την εμβληματική και χαρισματική φωνή του, ως Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού, το περιεχόμενο και την αξία των οποίων γνώριζε ο ίδιος καλύτερα λόγω της εκκλησιαστικής και πνευματικής του παιδείας ας είναι κατευόδιο στην τελευταία σιωπηλή του παρουσία στο Ναό, τον οποίο κοσμούσε και υπηρετούσε αδιάλειπτα. Το κενό της απουσίας του από την Ενορία μας είναι δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο και στα παιδιά του».

Ανακοίνωση για την απώλεια  του Μανώλη Θεουλάκη  από το τοπικό συμβούλιο Φανών
Ο πρόεδρος και το συμβούλιο της  τοπικής κοινότητας Φανών, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν  τη  βαθειά θλίψη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, για την απώλεια του εκπαιδευτικού και Ιεροψάλτη Μανώλη Θεουλάκη.

«Η ανθρώπινη απώλεια του συγχωριανού μας Μανώλη Θεουλάκη, γέμισε με θλίψη ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία απ όπου και κατάγεται. Επρόκειτο περί ενός καταξιωμένου ανθρώπου, οικογενειάρχη και επιστήμονα.

Ενός ανθρώπου ικανού και άξιου ο οποίος με ό,τι κι αν ασχολήθηκε, όπου κι αν δραστηριοποιήθηκε, δημιουργούσε αισθήματα  υπερηφάνειας,  στους συγχωριανούς και τους φίλους του. 

Αυτή του η λαμπρή δραστηριότητα, ήταν σημείο αναφοράς για το χωριό μας. Παρακαταθήκη για τους νέους ανθρώπους. 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον αγκαλιάσει»