Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που μετέφερε 12,6 κιλά χασίς στη Ρόδο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι αμέσως  μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου ο 23χρονος που  συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Ρόδου, έχοντας στην κατοχή του 12,6 κιλά χασίς.

Σε βάρος του, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (μεταφορά και κατοχή).
Χθες συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Δημήτρη Βερβέρη, προσήχθη στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του καταλογίστηκαν.

Ο 23χρονος δήλωσε εξαρτημένος χρήστης τοξικομανής και μάλιστα ζήτησε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, καθώς επίσης και την εξέτασή του από γιατρό  ΩΡΛ προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι εξαρτημένος χρήστης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 23χρονος είπε ότι όφειλε χρήματα στον άνθρωπο που του προμήθευε τις ναρκωτικές αυτές ουσίες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής και προκειμένου να τον ξεπληρώσει δέχθηκε να κάνει τη μεταφορά ναρκωτικών.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ήξερε για το πόση  ποσότητα και τι είδους ναρκωτικά μετέφερε από την Αθήνα στη Ρόδο.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, αποφάσισαν από κοινού να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγυοδοσία ποσού 3.000 ευρώ και εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει).

Η σύλληψή του έγινε το περασμένο Σάββατο στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Ο δράστης είχε  μόλις αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -12- κιλών και -697- γραμμαρίων.