Ο Στέφανος Δράκος στο Κέντρο Ελπίδα: Να μιλάμε με πράξεις. Πράξεις αγάπης και προσφοράς

Με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης Του Θεανθρώπου, ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, επισκέφθηκε το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου 2018, τις εγκαταστάσεις του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομο Down - Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να προσφέρει σε μικρά και μεγάλα παιδιά που αξίζουν της προσοχής και της αγάπης μας. Ο κος Δράκος, υπηρετώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αθόρυβα, τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης, θέλησε να πραγματοποιήσει τις ευχές των ωφελουμένων του «ΕΛΠΙΔΑ».

Αφού παρέλαβε προ ολίγων ημερών τα γράμματα είκοσι τριών (23) ωφελουμένων, που απευθύνθηκαν  στο δικό τους Άγιο Βασίλη, έδωσε εντολή στο παραμυθένιο «εργαστήριο» του πολιτικού του γραφείου, να πιάσει δουλειά και να υλοποιήσει τις ευχές ξεχωριστών ανθρώπων που μας έχουν πραγματική ανάγκη. Έτσι, παρέδωσε στους ωφελούμενους του «ΕΛΠΙΔΑ» τα δώρα τους, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους, του ανταπέδωσαν την καλοσύνη του με «ανοιχτές» αγκαλιές για την απροσδόκητη επίσκεψη που τους πλημμύρισε ευτυχία, χαρά και χαμόγελα αγάπης.

«Η σχέση μου με το “ΕΛΠΙΔΑ”, είναι γνωστό πως είναι διαρκής και αδιάκοπη. Στο βαθμό που μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου προσπαθώ πάντοτε να προσφέρω και ο μοναδικός λόγος που κοινοποιείται η σημερινή μου δράση, είναι για να καλέσω τους συνανθρώπους μου, να συνδράμουν και αυτοί στο βαθμό που μπορούν στη στήριξη αυτών των μοναδικών παιδιών, μικρότερων και μεγαλύτερων. Εύχομαι η μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης, γιορτή αγάπης, ελπίδας, προσφοράς. Γιορτή θαύματος, να μας οδηγήσει από το σκοτάδι στο φως στην πράξη (!)», ανέφερε ο κος Δράκος, κατά την παραμονή του στο Κέντρο, ενώ εξήρε το έργο που επιτελείται.

Ο κος Δράκος, συνεχάρη συγκεκριμένα την πρόεδρο του «ΕΛΠΙΔΑ» κα Καπούλα, το σύνολο των μελών του Δ.Σ., τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου και φυσικά το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού/συνεργατών και υπαλλήλων της δομής, για τις αξιέπαινες και ανυπολόγιστης αξίας υπηρεσίες που προσφέρουν. Ο ίδιος κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι άνθρωποι σαν αυτούς, έχουν μάθει «να μιλάνε με πράξεις. Πράξεις αλληλεγγύης, αγάπης, προσφοράς».