Μαθητικός διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα φυσικών επιστημών

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, το ΕΚΦΕ Ρόδου – Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου διοργάνωσε με επιτυχία τον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO 2019, στο πλαίσιο του «Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2019».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα διοργανωθεί από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Συγχαρητήρια:
• στους μαθητές και τις μαθήτριες, που με εξαιρετικό ζήλο διαγωνίστηκαν για τρεις ώρες
• και στους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, των Θετικών Επιστημών, που τους προετοίμασαν, εθελοντικά και στον ελεύθερο χρόνο τους, ακόμα και Σαββατοκύριακα, των παρακάτω Σχολείων (με αλφαβητική σειρά):
2o ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ
4o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ
Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ρόδου “Πυθαγόρας”
Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Επίσης συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ που πρώτευσαν και προκρίθηκαν στον Τελικό που θα γίνει στην Αθήνα.

Τι είναι ο μαθητικός διαγωνισμός EUSO;
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO, http://euso.eu/) είναι ένας μαθητικός πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική - Χημεία - Βιολογία) όπου συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Ελλάδα, η διαδικασία επιλογής των ομάδων διεξάγεται σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε.
Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Ρόδος 18/12/2018

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ρόδου
Καρβέλας Ευστράτιος