Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου

Δημιουργία αναρριχητικών  πεδίων στο νησί της Καρπάθου

Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καρπάθου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νησί της Καρπάθου» με προϋπολογισμό 60.000,00 €». (Ειδική Συνεδρίαση 18/12/2018)

Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Συμβούλου και μέλους της Επιτροπής Τουρισμού κας Φωτεινής Φράγκου, "σκοπός της σύμβασης είναι η δημιουργία αναρριχητικών πεδίων σε τρεις περιοχές της Καρπάθου δεδομένου ότι το νησί της Καρπάθου πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναρρίχηση είναι μια κατηγορία αθλητικού τουρισμού αναψυχής που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι περιοχές όπου προτείνονται να αναπτυχθούν αναρριχητικά πεδία στην Κάρπαθο είναι οι εξής:

1) Κυρά Παναγιά – Εδώ υπάρχουν ήδη περίπου 50 αναρριχητικές διαδροµές. Τα βράχια είναι από τα καλύτερα του νησιού, και η τοποθεσία είναι προνοµιούχα, δίπλα στη θάλασσα, µε εύκολη πρόσβαση, έτοιµη τουριστική υποδοµή και µικρή απόσταση από τα Πηγάδια. Στην Κυρά Παναγιά µπορούν να ασφαλιστούν 40 νέες αναρριχητικές διαδροµές, µοιρασµένες σε τέσσερα υπό-πεδία. 2) Απέλλα – Εδώ υπάρχουν ήδη 30 αναρριχητικές διαδροµές.

Η περιοχή έχει τα καλύτερα βράχια για αναρρίχηση στην Κάρπαθο, σε ένα από τα οµορφότερα και πιο άγρια τοπία του νησιού. Η γειτονική παραλία αποτελεί επιπλέον θετικό στοιχείο, καθώς και η εύκολη πρόσβαση (µε άσφαλτο την παραλία, και από εκεί µε βατό µονοπάτι ως τα βράχια)

Στα Άπελλα µπορούν να ασφαλιστούν 60 νέες αναρριχητικές διαδροµές, µοιρασµένες σε τέσσερα υπο-πεδία, από ένα σε κάθε σκέλος του δίδυµου φαραγγιού, και δύο πλάι στον κεντρικό ασφαλτόδροµο που οδηγεί προς Όλυµπο, ψηλά πάνω από την ακτή.

3) Άδεια – Το φαράγγι της Φλασκιάς πίσω από την παραλία Άδεια µπορεί να εξελιχτεί στο πιο δηµοφιλές αναρριχητικό πεδίο του νησιού, και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Τα βράχια του είναι κορυφαίας ποιότητας, η επιφάνεια της ορθοπλαγιάς πολύ µεγάλη, το τοπίο ιδιαίτερα όµορφο, και η πρόσβαση πολύ εύκολη, µε ασφαλτόδροµο.

Εδώ υπάρχουν ήδη 20 αναρριχητικές διαδροµές, και υπάρχει «έδαφος» για περισσότερες από 200! Σε αυτή τη φάση του έργου, εδώ, αλλά και στη γειτονική παραλία Ηλιώντας, µπορούν να ασφαλιστούν 50 νέες αναρριχητικές διαδροµές.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου δημιουργίας αναρριχητικών πεδίων στην Κάρπαθο και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού αυτού του έργου θα υλοποιηθείι ως παράλληλο έργο αντισταθμιστικής ωφέλειας – η σηματοδότηση μιας πεζοπορικής διαδρομής με την ονομασία «Karpathos Cross».

Συνολικό μήκος της διαδρομής αυτής είναι 69 km. Η σηματοδότηση θα έχει εκτυπωμένο το λογότυπο σήμα τηςδιαδρομής, σύμβολο του πεζοπόρου και όλες τις πρακτικές πληροφορίες για κάθε σκέλος τηςδιαδρομής (επόμενος προορισμός, χιλιομετρική απόσταση, χρόνοςπορείας).

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού