Το μήνυμα του προέδρου της IGA για τα Χριστούγεννα

Με αφορμή τις μέρες των Χριστουγέννων και την επικείμενη διοργάνωση του Γιβραλτάρ στην οποία θα πάρει μέρος και το νησί μας ο πρόεδρος της IGA Γιούργκεν Πέτερσον απέστειλε σε όλες τις γραμματείες των νησιών - μελών το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί φίλοι των νησιών,

Καλά Χριστούγεννα από την Εκτελεστική Επιτροπή (EC) της Διεθνούς  Ένωσης Αγωνων Νήσων (IIGA). Ευχόμαστε σε όλους  μια ήρεμη και χαλαρή χριστουγεννιάτικη γιορτή για τις οικογένειές σας και εύχομαι επίσης, όταν υπάρχει χρόνος να προβληματιστούμε για το τι πέρασε  και να προσβλέπουμε στο τι πρόκειται να έρθει.

Ήταν υπέροχο να βρίσκεστε στο Γιβραλτάρ το καλοκαίρι και να μάθετε για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Οργανωτική Επιτροπή και να δείτε τις επενδύσεις που κάνει η κυβέρνηση σε νέες εγκαταστάσεις για τους Αγώνες του επόμενου έτους - τη  18η φορά που εορτάζουμε μαζί τον αθλητισμό και τη φιλία. Οι 2019 NatWest International Island Games στο Γιβραλτάρ, είναι το αποτέλεσμα των πολλών προσπαθειών.

Οι  Linda Alvarez, Reagan Lima και πολλοί άλλοι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το μέχρι τώρα έργο που έχουν επιτελέσει.

Ομοίως, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των Νησιών μας και τις Τεχνικές Επιτροπές Αθλητισμού που σχεδιάζουν και προετοιμάζουν τους Αγώνες. Χωρίς  τις προσπάθειες όλων σας, αυτό το μεγάλο γεγονός δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Η επιτυχία των Αγώνων εξαρτάται από τις κοινές μας προσπάθειες και φυσικά όλοι είμαστε εξίσου σημαντικοί. Ο αθλητισμός περιλαμβάνει τον ανταγωνισμό, τη φιλία και τη συνεργασία που αποτελούν μια τριάδα που ενώνει τα νησιά από όλο τον κόσμο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή σας θα συναντηθεί στη συνέχεια στο Guernsey τον Μάρτιο του 2019, οπότε και  θα δούμε τα σχέδια που θα γίνουν για τους Διεθνείς Νησιωτικούς Αγώνες NatWest 2021 και θα επικεντρωθούμε στο μέλλον, το οποίο είναι εξαιρετικά θετικό. Έχουμε πολλά νησιά που ενδιαφέρονται  για να γίνουν το νησί υποδοχής στο μέλλον.

Μέχρι τώρα έχουμε επιβεβαιώσει το Γιβραλτάρ (2019), το Guernsey (2021) και το Orkney (2023). Μετά από αυτό έχουμε ενδιαφέρον από το Ynys Mon, τη Νήσο του Μαν, τις Νήσους Φερόε, τα νησιά Shetland και πιθανόν περισσότερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συναντήσει τον καθένα από τους μελλοντικούς μας οικοδεσπότες στο Γιβραλτάρ κατά τη διάρκεια των Αγώνων, προκειμένου να κατανοήσουμε την πλήρη κλίμακα του ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης που διαθέτει κάθε νησί.

Προς το παρόν όμως σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ένα ευημερούμενο και φιλικό νέο έτος».