Τον ξυλοκόπησαν για 500 ευρώ

Για 500 ευρώ που φέρεται να τους χρωστούσε, 44χρονος και 34χρονος ξυλοκόπησαν άγρια, εκβίασαν και απήγαγαν 22χρονο στην Κω, τον οποίο δέχτηκαν να ελευθερώσουν μόνο όταν ο πατέρας του θα τους έδινε τα χρήματα!

Η υπόθεση η οποία εκτυλίχθηκε πριν από τρία χρόνια στην Κω και είχε αίσιο τέλος, με την απελευθέρωση του νεαρού και τη σύλληψη των δύο δραστών, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και τη συνεργασία του πατέρα με το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας, θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 7 Ιανουαρίου.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, αντίσταση και παράνομη οπλοφορία για τις οποίες θα λογοδοτήσουν στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο –τότε- 22χρονος φέρεται να χρωστούσε στον 44χρονο και στον 34χρονο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν τους είχε δώσει. Έτσι στις 16 Απριλίου 2015 περίπου στις 5.30 το απόγευμα οι δύο άνδρες εντόπισαν στην πόλη της Κω τον νεαρό όπου και του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τα χέρια τους. Ο 22χρονος κατάφερε να τους ξεφύγει όμως τρεις ώρες αργότερα οι δράστες βρήκαν και πάλι τον νεαρό, τον οποίο και απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου δύο ώρες ο 44χρονος και ο 34χρονος μετακινούνταν με το αυτοκίνητο και τον 22χρονο σε διάφορες απόμερες περιοχές του νησιού (Ψαλίδι, Άγιο Νεκτάριο κ.α.) προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Κατά τη διάρκεια της «βόλτας» οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν και πάλι τον 22χρονο προκαλώντας του χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.
Όταν πλέον αντιλήφθηκαν ότι χρήματα από τον 22χρονο δεν θα λάμβαναν, οι δύο δράστες επικοινώνησαν με τον πατέρα του νεαρού από τον οποίο και ζήτησαν να τους δώσει εκείνος τα 500 ευρώ ώστε να ελευθερώσουν τον γιο του.
Ο πατέρας άμεσα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση ασφαλούς απελευθέρωσης του 22χρονου και σύλληψης των δραστών.

Έτσι σε συνεργασία με τον πατέρα καθορίστηκε σημείο στο οποίο θα γινόταν η συνάντησή του με τους δύο δράστες.
Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2015 πράγματι ο πατέρας πήγε στο σημείο του ραντεβού και εκεί βρήκε τους δράστες μαζί με τον γιο του. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά πραγματοποίησαν «έφοδο» την κατάλληλη στιγμή και κατάφεραν να συλλάβουν τον 44χρονο και τον 34χρονο και να απελευθερώσουν τον 22χρονο.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κω για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Μετά τις απολογίες τους οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.