Πλημμύρισε από ευχές και μηνύματα αγάπης το ΚΗΦΗ Αγίων Αποστόλων

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγ. Αποστόλων» «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» πλημμύρισε από ευχές και μηνύματα αγάπης στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά από το προσχολικό κέντρο των Αγ. Αποστόλων, τα οποία τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ακολούθησε η στρατιωτική ορχήστρα της 95 ΑΔΤΕ με τοπικά κάλαντα.

Την γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμή των ηλικιωμένων μελών της δομής «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ», παρευρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και της εκκλησίας. Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγου κου. Γρηγόριου Ρουμάνη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση ευχήθηκε στους ηλικιωμένους του ΚΗΦΗ αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία τονίζοντας ότι ο στρατός βρίσκεται φρουρός στην τοπική κοινωνία δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του τόπου μας.

Θερμό καλωσόρισμα απεύθυνε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά και στο έργο που επιτελείται από την ευρωπαϊκή κοινωνική δομή «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ», μία πραγματική αγκαλιά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν τα έργα ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού, νηπιαγωγείου και σχολείου στην περιοχή της κάτω Ηλιούπολης, τονίζοντας ότι τα έργα ενίσχυσης της παιδείας στον τόπο μας είναι καθοριστικά στην δημιουργία μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα των ευκαιριών.

 

 

Χριστουγεννιάτικες ευχές και μηνύματα αγάπης απεύθυναν μέσα από τους χαιρετισμούς τους ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Παϊσιος Φαρμακίδης της ενορίας των Αγ. Αποστόλων, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, κα. Άννα Ζωάννου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γιαννακάκης, ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. κ. Σωτήρης Πετράκης, η κα. Δέσποινα Μουτάφη μέλος του Δ.Σ της ΑΜΚΕ.

Ο κ. Πετράκης ως Πρόεδρος του Δ.Ο.Π. και της Α.Μ.Κ.Ε. εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη του ΔΟΠ για την πρωτοβουλία προσφοράς γεύματος στα μέλη του ΚΗΦΗ στο πλαίσιο της δράσης «Δομή Παροχής Συσσιτίου & Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ρόδου» του «Ε.Π Νότιο Αιγαίο 2014-2020» αλλά και για την παρουσία των παιδιών του προσχολικού κέντρου Αγ. Αποστόλων του ΔΟΠ που μοίρασαν συμβολικά δωράκια στους ηλικιωμένους. Ευχαριστίες απεύθυνε στην στρατιωτική ορχήστρα της 95 ΑΔΤΕ για την ανταπόκριση της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κάλεσμα και τέλος στα καταστήματα «RODEO STORES – κ. Φτακλάκης Μιχ» και «JOY- κ. Γιαννακάκης» για την ευγενική χορηγία των δώρων προς τα μέλη και τους εργαζόμενους του ΚΗΦΗ ΑΓ. Αποστόλων.

Το «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» της Α.Μ.Κ.Ε. του Δήμου Ρόδου, λειτουργεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται σε ηλικιωμένους μη δυνάμενους να εξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, ALTZHEIMER, κ.τ.λ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Καθημερινά φιλοξενεί 15 ηλικιωμένους στους οποίους παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό υπηρεσίες φροντίδας, νοσηλευτική, ατομική υγιεινή, ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση. Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Αποστόλων, τηλ: 22410-66482.