Από το Go Back Μέρκελ στο Welcome Μέρκελ

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Σαρής
Δικηγόρος

 

Διάβασα στον Αθηναϊκό Τύπο, αλλά το άκουσα και στην κρατική τηλεόραση ότι η κ. Μέρκελ πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ειλικρινά προβληματίστηκα για ποιο άραγε λόγο έρχεται η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αθήνα. 

Ομολογουμένως πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου μεταξύ των οποίων και οι εξής: 
Μήπως άραγε το καλοσκέφτηκε ότι επειδή η Γερμανία μας χρωστάει το κατοχικό δάνειο έρχεται σαν ειδική διαπραγματεύτρια να συμφωνήσει και μάλλον να το παζαρέψει, προκειμένου τούτο να καταβληθεί; Όμως δεν μου φάνηκε πιθανή η εκδοχή αυτή, αφού εμείς ήδη το έχουμε ξεχάσει. 

Να έρχεται συνέχισα να σκέπτομαι για να μεσολαβήσει για να επιστραφούν στο Μουσείο της Ακρόπολης τα Ελγίνεια Μάρμαρα ως ειδική διαπραγματεύτρια μεταξύ της χώρας μας και της Αγγλίας; Αλλά ούτε και αυτή η σκέψη μου φάνηκε φυσιολογική. 

Να έρχεται είπα για να επισκεφτεί τον Παρθενώνα και να θαυμάσει το λίκνο του πολιτισμού ξεναγούμενη από εκείνο τον λαμπρό αρχαιολόγο Παντερμαλή Δημήτριο ακόμα και η σκέψη αυτή πέρασε φευγαλέα. 

Μήπως σκέφτηκα έρχεται να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τι να του πει τι να του μεταφέρει δεν εύρισκα κάτι λογικό, εκείνο για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα ‘λεγε ο Πρόεδρός μας είναι το χιλιοειπωμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, που νομίζω ότι όσο σωστό και αν είναι μόνος του το λέει μόνος του το ακούει. 

Οπότε σκέφτηκα μήπως έρχεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού και οι δύο είναι φιλελεύθεροι, αλλά και αυτό το απέρριψα, αφού όπως φάνηκε ούτε και ο Μητσοτάκης το γνώριζε. 

Οπότε πλέον εκείνο που μου απέμεινε ήταν η σκέψη γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών μιας και στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση. 

Ο εταίρος Καμμένος δεν την ψηφίζει, η ΝΔ επίσης, τότε πώς θα περάσει από τη Βουλή; Άρα πρέπει κάποιοι να μεταπειστούν και να ψηφίσουν; Άρα με την κίνησή της θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση και να ψηφιστεί η συμφωνία αυτή όχι βέβαια που ενδιαφέρεται για την επίλυση των δικών μας προβλημάτων, των άλλων τα συμφέροντα θέλει να στηρίξει αφού η πρώην FYROM και μέλος της Ε.Ε. θα καταστεί και μέλος του ΝΑΤΟ αν και εμείς εγκρίνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Αρκετά κ. Μέρκελ έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός τη μνημονιακή πολιτική την οποία επιβάλατε στην Ελλάδα για να πάρετε τα δανεικά που δώσατε και με το παραπάνω. 

Αρκετά είναι τα χαράτσια τα οποία πληρώνουμε, δεν αντέχουμε άλλο. Οι κυβερνώντες έχουν κάθε λόγο να αναφωνήσουν καλώς ήλθατε κ. Μέρκελ στα πάτρια εδάφη μας, σε αντίθεση με τον Ελληνικό λαό ο οποίος θα πει με ειλικρίνεια GO BACK κ. MERKEL και δεν έχει άδικο.