Για υπεξαίρεση κατηγορείται ασφαλιστής της Ρόδου

Για υπεξαίρεση κατηγορείται 69χρονος ασφαλιστής ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα δικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

 Πιο συγκεκριμένα, ο 69χρονος κατηγορείται ότι είχε συνάψει συμφωνία με ασφαλιστή της Ρόδου, προκειμένου να βρίσκει πελάτες για λογαριασμό του, για τους οποίους θα έκανε τα συμβόλαια και θα εισέπραττε το αντίτιμό τους, από το οποίο θα είχε προμήθεια της τάξης του 15%, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα κατέθετε στο λογαριασμό του ασφαλιστή εντός 2 μηνών από την ημερομηνία ισχύς του συμβολαίου.

Ωστόσο ο 69χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιανουαρίου 2008 έως την 1η Δεκεμβρίου 2009 είχε εισπράξει από διάφορες ασφάλειες το ποσό των 13.069 ευρώ από τα οποία όφειλε να καταθέσει και δεν το έπραξε, στο λογαριασμό του ασφαλιστή συνολικά το ποσό 12.189 ευρώ. 

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό πριν από δύο χρόνια και το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κατερίνας Βολονάκη επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον κατηγορούμενο. Ο 69χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό στις 10 Ιανουαρίου 2019.