Δικάζονται 8 άτομα για «φρουτάκια» σε καφετέρια της Ρόδου

Δικάζονται 8 άτομα για «φρουτάκια» σε καφετέρια της Ρόδου

Δικάζονται 8 άτομα για «φρουτάκια» σε καφετέρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 763 ΦΟΡΕΣ

Στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα λογοδοτήσουν στα μέσα του Γενάρη, ένας ιδιοκτήτης, δύο υπάλληλοι και πέντε θαμώνες καφετέριας της Ρόδου, στην οποία εντοπίστηκαν να παίζουν «φρουτάκια» μέσω έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι, ήταν συνδεδεμένοι σε πολύμπριζο το οποίο «έκλεινε» με τηλεχειριστήριο σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πριν από πέντε χρόνια, οπότε και συνελήφθησαν ο 55χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, οι δύο υπάλληλοι (ένας 26χρονος και μια 67χρονη) και πέντε πελάτες ηλικίας 34, 34, 50, 50 και 58 ετών κατηγορούμενοι για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί παριστάνοντας τους πελάτες πήγαν στο κατάστημα και είδαν πώς λειτουργούσε το όλο «σύστημα». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους οι υπάλληλοι του καταστήματος διέκοψαν την παροχή ρεύματος στους υπολογιστές αλλά ήταν ήδη αργά!

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2014 βράδυ στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 55χρονου όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα εν λόγω παράνομα παιχνίδια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν πέντε πελάτες-θαμώνες με καταβολή ανάλογου αντιτίμου στους υπαλλήλους.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης για να εξασφαλίσει τη διενέργεια των παράνομων παιχνιδιών και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε συνδέσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο τροφοδοτούνταν από τηλεχειριζόμενη πρίζα που ελέγχονταν από τους υπαλλήλους.

Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
• Πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής – κεντρική μονάδα διαχείρισης «server» με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Μια (1) συσκευή «router» πρόσβασης στο διαδίκτυο
• Μια (1) συσκευή δικτύωσης-διακλάδωσης υπολογιστών
• Μια (1) τηλεχειριζόμενη πρίζα με το χειριστήριό της
• Ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικής αδείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ ο 26χρονος υπάλληλος και προσωρινά υπεύθυνος απασχολούνταν σε αυτό χωρίς να έχει εφοδιαστεί με πιστοποιητικό υγείας και άδεια εργασίας.

Σε βάρος των οχτώ συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις (σε βαθμό κακουργήματος για τον 55χρονο ιδιοκτήτη και τους δύο υπαλλήλους και σε βαθμό πλημμελήματος για τους πελάτες) και στη συνέχεια προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν, όπου και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι ισχυρίστηκαν πως τα παιχνίδια τα έπαιζαν με προπληρωμένες κάρτες που είχαν προμηθευτεί από περίπτερο και αφορούσαν παιχνίδια που δεν συγκαταλέγονται στη λίστα των «απαγορευμένων».

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και οι οχτώ είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος. Συνήγορος υπεράσπισης για τον 55χρονο ιδιοκτήτη παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Διάκος, ενώ η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του