Σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για πέντε παιδικές χαρές εντάχθηκε ο Δήμος Λέρου

Ο Δήμος Λέρου εντάχθηκε με επιτυχία μετά από αίτημα, σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση πέντε (5) παιδικών χαρών σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Προτεραιότητα του Δήμου Λέρου, είναι η δημιουργική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου και η ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων και κατ’ επέκταση των γονέων, παρέχοντας όμως πάντα ασφάλεια αλλά και ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους μας για την διατήρηση τους σε καλή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαινιστεί και παραδοθεί πιστοποιημένες οι Παιδικές Χαρές προς χρήση στις περιοχές: Κόκκαλη, Πάτελο, Παντέλι, Λακκί και Ξηρόκαμπο. 

Οι Εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί περιλαμβάνουν:

1. Απομάκρυνση και αντικατάσταση των οργάνων και παιχνιδοκατασκευών που ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά με καινούργια και πρωτότυπα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

2. Την περίφραξη των χώρων.

3. Τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας..

4. Ενίσχυση φωτισμού

5. Προμήθεια και τοποθέτηση καθιστικών για τους συνοδούς.

 Η σχετική μελέτη ανάπλασης και όλο το έργο σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από τον Ανάδοχο του Έργου και τους Μηχανικούς του Δήμου μας, με τη βοήθεια των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας, που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης των χώρων.

Για το έργο αρχικού προϋπολογισμού 193,520 ευρώ προέκυψε σημαντική έκπτωση με τελικό ποσό 156,000 ευρώ.

Ακολουθεί η ανάπλαση άλλων πέντε (5) Παιδικών Χαρών που έχει προκύψει Ανάδοχος μετά την διαγωνιστική διαδικασία, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών στις περιοχές: Πύργος Μπελένη, Αμμουδαριές, Κυκλοφοριακό Πάρκο Γούρνας, Τεμένια και Δρυμώνα.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται ,με χρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ, στα οποία ο Δήμος μας έχει ενταχθεί και θα υλοποιηθούν άμεσα σημαντικά έργα.

Ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας ευχαριστεί και συγχαίρει όλους αυτούς που βοήθησαν για αυτα τα τεράστια σημασίας έργα για το νησί μας.