Πλούσια η δράση του συνδέσμου των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου

Πλούσια η δράση του συνδέσμου των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου

Πλούσια η δράση του συνδέσμου των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου στη Ρόδο παρουσιάζει έντονη δράση τόσο στη διεκδίκηση της επιστροφής των αναδρομικών όσο και στη διοργάνωση εκδηλώσεων και τμημάτων απασχόλησης των μελών του.

Στις 14 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο με ιστορικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα το θέμα της διοργάνωσης ήταν ο Μακεδονικός αγώνας και η συμβολή του Παύλου Μελά. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η εκδήλωση επιτυχής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, ο οποίος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Έλληνας δεν θέλει τροφή αλλά ψυχή».

Στην αρχή μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλης Ζαχαρίου, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος περιέγραψε με ενάργεια την προσωπικότητα του αγωνιστή Παύλου Μελά και την καταλυτική του συμμετοχή στον Μακεδονικό Αγώνα ως αξιωματικού του πυροβολικού του ελληνικού στρατού. Στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών και μαθητριών από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του κ. Καλαεντζή, τραγούδησε με παλμό γνωστά τραγούδια από τη Μακεδονία. Ακολούθησε η ομιλία του εκπαιδευτικού κ. Δανιήλ Συρόπουλου, μέλους του Συνδέσμου, ο οποίος με εθνική υπερηφάνεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του Μακεδονικού Αγώνα από το ξεκίνημά του μέχρι το τέλος του. Τέλος η ομάδα παραδοσιακών χορών του Βαγγέλη Τζέλλου με αυθεντικές παραδοσιακές στολές χόρεψε χορούς της Μακεδονίας, ολοκληρώνοντας την εκδήλωση με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στις περιοχές της Μακεδονίας.

Στις 2 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, έγινε με επιτυχία η συνεστίαση των μελών του Συνδέσμου στο εστιατόριο La Terrazza με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε λειτουργία στη μνήμη των αποβιωσάντων συνταξιούχων, μελών του Συνδέσμου, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Άνω). Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε καφές στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.

Επίσης την ίδια μέρα συγκεντρώθηκαν τρόφιμα στο χώρο της εκκλησίας, τα οποία διανεμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου σε άπορες οικογένειες, ως μια μικρή ενίσχυση από τα μέλη του Συνδέσμου των Συνταξιούχων για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
Εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ο Σύνδεσμος ενεργεί και για την απασχόληση των μελών του, μέσα από τη λειτουργία τμημάτων δημιουργίας, ψυχαγωγίας και νοητικής ενδυνάμωσης, στα γραφεία του στην οδό Σόφιας 2 στο Ροδίνι. Συγκεκριμένα λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

1) τμήμα εξάσκησης της μνήμης, με την κοινωνική λειτουργό κ. Χριστίνα Καδή, από το πρόγραμμα «Αρσινόη» της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων “Πανάκεια”. Με πολλές νοητικές ασκήσεις και τεχνικές νοητικής διέγερσης τα μέλη της ομάδας εξασκούν τη μνήμη τους και μαθαίνουν «πώς» να μην ξεχνούν. Ώρα λειτουργίας κάθε Πέμπτη 11:00-12:00.

2) τμήμα δημιουργικής χειροτεχνίας, με την εκπαιδεύτρια κ. Θαρρενού Νίνα, από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε.».
Τα μέλη της ομάδας, μέσα από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αναπτύσσουν δεξιότητες απολαμβάνοντας τη χαρά της δημιουργίας. Ώρα λειτουργίας κάθε Πέμπτη 12:00-13:00.

3) τμήμα παραδοσιακών χορών με την εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Χατζηφούντα. Μέσα από την αγάπη τους για τον χορό, τα μέλη της ομάδας βιώνουν στιγμές χαράς και αισιοδοξίας ενισχύοντας τη σωματική τους υγεία. Ώρες λειτουργίας κάθε Τρίτη 18:00-19:00
Βασικός όμως σκοπός του Συνδέσμου των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου είναι η σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των συνταξιούχων για διάφορα θέματα που τους αφορούν. Για το λόγο τούτο όλες οι ανακοινώσεις και ενέργειες του Συνδέσμου γίνονται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ). Το τελευταίο διάστημα έγινε, από τα μέλη του Δ.Σ., η συλλογή και αποστολή των αιτήσεων των μελών του Συνδέσμου προς τον ΕΦΚΑ και προς το ΕΤΕΑΕΠ για την επιστροφή των αναδρομικών, λόγω των παράνομων παρακρατήσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και των αιτήσεων για την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ωστόσο, η υποβολή αιτήσεων έχει ως στόχο τη διακοπή παραγραφής των αναδρομικών που διεκδικούνται. Για τη διεκδίκηση της επιστροφής των αναδρομικών προγραμματίζονται ενέργειες τις οποίες θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ στις 5:30 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί