Καταγγελία για τις ιατρικές συνταγές στην Κάσο

Σε καταγγελία του για τις ιατρικές συνταγές στην Κάσο ο πρώην έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Μιχ. Ερωτόκριτος, αναφέρει τα εξής:

“Πράγματα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στην Κάσο, όσον αφορά τουλάχιστον στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Εν έτει 2019 ο μαναδικός-στρατιωτικός- γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα εδώ και 20 μέρες περίπου.Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει διοριστεί, ενώ έχει προκυρηχθεί η θέση του, ώστε να έχει στην διάθεσή του τους αντίστοιχους κωδικούς.

Έτσι λοιπόν οι συνταγές παραγγέλονται τηλεφωνικά στην Κάρπαθο και αποστέλλονται ακτοπλοικά στο νησί!! Ευτυχώς που υπάρχει η απαιτούμενη ευαισθησία του φαρμακοποιού της Κάσου, που εξυπηρετεί στο μέτρο που μπορεί την κατάσταση.

Ποιός είναι όμως ο υπεύθυνος γι αυτήν την κατάσταση;

Ξεκινάμε από τα 2 υπουργεία Υγείας και Εθνικής Αμύνης που ακόμα δεν συνυπέγραψαν τη σχετική απόφαση του διορισμού του ιατρού στην Κάσο, και πάμε στην 2η Υ.ΠΕ., υφιστάμενη του Υπουργείου και προισταμένη του Κ.Υ Καρπάθου που δεν έχει προνοήσει για την κάλυψη της θέσης στο μεσοδιάστημα αυτό με άλλον γιατρο που ανήκει στο δυναμικό της.

Αυτοί οι παραπάνω φορείς είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την τραγικά κατάσταση που έχει περιέλθει η υγεία στο νησί. Η εδαφική ασυνέχεια όμως και η γραφειοκρατία μας κάνει να είμαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον.

Ένα πρόβλημα που δυστυχώς μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω, σε μία εποχή δύσκολη απ΄όλες τις απόψεις για το δύσμοιρό μας νησί......”