Στο αρχείο η υπόθεση για τον βιασμό 15χρονης Αλβανίδας στη Ρόδο

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση 28χρονου που κατηγορούνταν για τον βιασμό πριν από εννέα χρόνια, 15χρονης αλλοδαπής Αλβανικής καταγωγής.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ανήλικης αλλοδαπής, κ. Μανώλης Βλάχος, δηλώνοντας πως η πελάτισσά του είχε προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κατηγορούμενο και μετά και την αστική της αποζημίωσης δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. Ως εκ τούτου το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του 28χρονου και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Μπέης.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω εκδικάζοντας για πρώτη φορά την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον 28χρονο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 28χρονος άσκησε έφεση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί χθες.

Η υπόθεση φαίνεται να εκτυλίχθηκε όταν ο 28χρονος ήταν σε ηλικία 19 ετών και η αλλοδαπή μόλις 15 ετών, οπότε και η τελευταία ξεκίνησε να εργάζεται στην ίδια επιχείρηση με τον 28χρονο.   

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου το 2011 όταν απολογήθηκε ο 28χρονος αλλά και ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, η νεαρή κοπέλα άρχισε να τον φλερτάρει χωρίς όμως εκείνος να ανταποκρίνεται. Όταν κάποια στιγμή του είπε στα ίσια τις .. επιθυμίες της, ο 28χρονος της δήλωσε ότι έχει σχέση. Λίγες μέρες μετά η κοπέλα τον κατήγγειλε για βιασμό στις αστυνομικές αρχές της περιοχής μας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και η απολογία του 28χρονου έγινε στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν ο 28χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3000 ευρώ.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου η νεαρή αλλοδαπή κατέθεσε ξεσπώντας αρκετές φορές σε λυγμούς, και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα κατά δήλωσή της είχαν συμβεί.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος επέμεινε στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή όλα έγιναν επειδή δεν υπέκυψε στο φλερτ της ανήλικης κοπέλας.

Τελικά το πρωτόδικο δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 28χρονος είχε ασκήσει έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.